x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Tendinţele primăvară-vară în machiaj

Tendinţele primăvară-vară în machiaj

de Catalina Iancu    |    07 Apr 2011   •   21:24
Tendinţele primăvară-vară în machiaj

160232-28-31tv-47.jpgSunt două mari tendinţe în acest se­zon, spune specialistul Mirela Vescan: una romantică şi dulce, care te in­vită în universul ciocolatei, al di­mi­neţilor „café au lait”, şi cealaltă, veselă, oferă celor ca­­re vor toate culorile florilor tropicale. „Cu­loarea-vedetă a sezonului este roşul so­lar, vibrant cu iri­zaţii oranj; în ­ma­chiaj, această cu­loare se poate regăsi concentrată în formula unui ruj de buze sau diluată, în formula unui fard de pleoape.”

Iată ce ne mai dezvăluie cunoscutul make-up artist: „Machiajul reali­zat cu nuanţe naturale este luminos şi ela­­borat. Fondul de ten este foarte hi­dratant, mineral şi cu putere mare de acoperire. Pentru pleoape se aleg două-trei tonuri de bej, bej auriu, bej fildeş care se aplică astfel încât să se eviden­ţieze liniile naturale ale ochilor. Mascara este maro, fardul de obraz e bej-ro­ze, iar rujul poate fi maro deschis, bej, bej roz sau coral pastel. Sprân­ce­ne­le se accen­tuează cu un creion cappuccino, apoi se pe­riază cu un fard bej”.

Ce ar trebui să mai ştim: „Pentru ma­chiajul colorat se alege o bază de machiaj fluidă, hidratantă,  transpa­ren­tă, astfel încât tenul să fie proaspăt şi suplu. Orange, roz, galben, turcoaz, vernil, cu intensitate semisaturată sunt culorile care se pot aplica gene­ros pe pleoape în acest sezon. Se alege una dintre aceste culori şi se aplică pe toată suprafaţa pleoapei mobile şi se estompează cu puţină pudră transparentă. Dacă este seară, se poate aplica o linie de tuş negru la baza genelor fardate cu mult mascara de volum. Fardul de obraz este roz, iar rujul... roşu orange. Sprâncenele se periază natural”.

„Pentru seară se poate realiza şi un machiaj fumuriu, estompat, care învăluie ochii în mister şi privirea devine senzuală”, a mai precizat Mirela Vescan.

×
Subiecte în articol: fun