x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Tupac, omorât la ordinul lui Puff Daddy?

Tupac, omorât la ordinul lui Puff Daddy?

04 Oct 2011   •   07:27
Tupac, omorât la ordinul lui Puff Daddy?

Rapperul 2Pac, pe numele sau Tupac Shakur Amaru, si Biggie Smalls, tot cantaret de rap, au fost omorati la ordinul patronilor unor case de discuri rivale, potrivit detectivului care s-a ocupat de ancheta in cazul uciderii lui Tupac, in 1996.

Informatorul Keffe Davis pretinde ca Sean Combs - pe-atunci cunoscut drept Puff Daddy - i-a oferit 1 milion de dolari pentru a-i omori pe Tupac si Suge Knight, seful casei de discuri Death Row, dezvaluie in cartea sa detectivul Greg Kading, informeaza LA Weekly.

Potrivit lui Kading, Knight fost impuscat in cap, dar a supravietuit. Drept razbunare, Knight l-a platit pe membrul unei bande sa-l omoare pe Biggie Smalls drept razbunare pentru asasinarea lui Tupac.

Sase luni mai tarziu, Christopher Wallace, cunoscut drept Biggie Smalls sau Notorious B.I.G., a fost impuscat mortal in Los Angeles.

Kading, care si-a dat demisia din LAPD imediat dupa inchiderea cazului, sustine ca exista dovezi pentru rezolvarea dosarelor de crima.

"Combs m-a dus jos si mi-a spus: 'vreau sa scape de tipii astia'", ar fi declarat informatorul, Keffe D, scrie Kading in cartea sa. In prezent informatorul este acuzat intr-un dosar care implica drogurile.

Combs a declarat pentru LA Weekly ca povestea este "fictiune pura, este ridicola".

Tupac Amaru Shakur, nascut la 16 iunie 1971, cunoscut sub numele de 2Pac, Makaveli sau doar Pac, a fost un artist american renumit pentru stilul lui de rap si muzica sa sau cariera de actor. A intrat in Cartea Recordurilor, fiind rapperul cu cele mai multe vanzari de albume din lume, peste 120 de milioane, 65 de milioane doar in America.

Majoritatea cantecelor lui Tupac sunt despre viata grea din ghetouri, rasism, problemele din societate, si, uneori, insulte adresate altor rapperi. Multi il considera ca fiind cel mai mare rapper al tuturor timpurilor.

In noaptea de 7 septembrie 1996, Shakur a fost prezent la meciul de box dintre Mike Tyson si Bruce Seldon ce a avut loc la MGM Grand in Las Vegas. Dupa acel meci, unul dintre asociatii lui Suge Knight l-a vazut pe Orlando "Baby Lane" Anderson in holul MGM Grand si l-a anuntat pe Tupac de prezenta acestuia. Tupac atunci l-a atacat. Cei care erau cu Tupac l-au lovit si ei deasemenea pe Orlando Anderson. Bataia a fost inregistrata pe sistemul de supraveghere al hotelului.

Cu cateva saptamani inainte, Anderson si cativa membrii din Crips l-au jefuit pe unul dintre membrii casei de discuri "Death Row" intr-un magazin de incaltaminte, precipitand atacul lui Tupac.

Dupa confruntarea sa cu Anderson, Tupac s-a urcat in masina lui Suge Knight, o limuzina neagra, impreuna cu membrii grupului "The Outlawz" si garzile de corp pentru a merge catre clubul detinut de "Death Row", Clubul 662. In jurul orei 23:15, a aparut un Cadillac alb din care s-a tras in masina lui Suge Knight, gloantele nimerindu-l atat pe Knight, cat si pe Tupac, cel din urma fiind grav ranit.

Dupa impuscaturi, Tupac a fost dus la Centrul Medical Universitar din Las Vegas, unde a fost tratat timp de 6 zile, dar a murit din cauza problemelor pulmonare. Pe 13 septembrie 1996, la 04:03 am, Tupac Shakur a fost declarat mort.


×