x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Ultimul om de pe Pământ

Ultimul om de pe Pământ

de Sebastian S. Eduard    |    18 Ian 2008   •   00:00

Premiera cinematografică a săptămânii este “Legenda vie/ I am Legend”, un film science fiction cu Will Smith în rolul principal.

Premiera cinematografică a săptămânii este “Legenda vie/ I am Legend”, un film science fiction cu Will Smith în rolul principal.

 

Will Smith, starul unor filme cum ar fi “I, Robot”, “Independence Day” şi “Men in Black”, nu este deloc străin de literatura ştiinţifico-fantastică şi a manifestat de multă vreme afinităţi pentru romanul atemporal “I Am Legend”. “El înglobează atâtea genuri literare: horror, science fiction sau literatura caracterială”, spune actorul. “Psihologia omului care a rămas singur pe Pământ m-a intrigat dintotdeauna. Limitele fizice, emoţionale sau spirituale pe care e nevoit să le depăşească Robert Neville (n.r. – personajul său) oferă posibilitatea de a spune o poveste universală despre natura umană”.

 

SUBIECT. În ciuda faptului că Robert Neville (Will Smith) este un savant strălucit, nu poate să stăvilească virusul teribil creat de om, care era imposibil de oprit sau de vindecat. În mod inexplicabil imun la virus, Neville este acum ultimul supravieţuitor din ceea ce a mai rămas din oraşul New York sau poate din întreaga lume. Timp de trei ani, Neville a trimis zilnic mesaje radio, încercând să găsească alţi supravieţuitori care s-ar mai putea găsi în lume. El însă nu este singur. Victimele molimei, mutanţii – cei infectaţi de virus – îi pândesc din umbră fiecare mişcare… aşteptând ca Neville să facă o greşeală fatală. Fiind probabil singura şansă de supravieţuire a omenirii, Neville nu mai are decât o singură misiune: să găsească o cale de a inversa efectele virusului folosindu-şi propriul său sânge, care este imun. Din păcate, el ştie că este în inferioritate… şi că nu mai are mult timp.

 

“Numele meu este Robert Neville. Sunt un supra­vie­ţuitor din New York City. Dacă mai e cineva acolo… ori­cine… Te rog. Nu eşti singur”

×
Subiecte în articol: film neville