x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Un chinez fericit: Jet Li, onorariu de 13 milioane $

Un chinez fericit: Jet Li, onorariu de 13 milioane $

de Jurnalul National    |    26 Noi 2007   •   00:00

Actorul chinez Jet Li, protagonist a numeroase filme de acţiune, va căştiga 13 milioane de dolari (100 de milioane de yuani) pentru cel mai recent film lansat pe piaţă, un record de salarizare pentru un actor dintr-o producţie chinezească, informează Reuters.
Aproape jumătate din bugetul de 40 de milioane de dolari al filmului "The Warlords" a mers la membrii distribuţiei, din care au făcut parte, alături de Jet Li, actorii Andy Lau, Takeshi Kaneshiro şi actriţa şi regizoarea Xu Jinglei.
"Fără Jet Li, nu am fi indrăznit să investim 40 de milioane de dolari intr-un film in limba chineză", a declarat regizorul Peter Chan, care a recunoscut că Li este o garanţie pentru vănzarea internaţională a filmelor.
Record. In răndul filmelor de limba chineză au existat mai multe succese in ultimii căţiva ani, de la povestea "Crouching Tiger, Hidden Dragon" a lui Ang Lee la epicul istoric "Hero" al lui Zhang Yimou. Recordul de salarizare a fost deţinut şi anterior tot de Li, pentru rolul din "Hero", pentru care a căştigat 70 de milioane de yuani. Li, care are 44 de ani şi a fost campion de arte marţiale in tinereţe, a jucat şi in filme de limba engleză, apărănd in producţii precum "Romeo Must Die" şi "Lethal Weapon 4". "The Warlords", o producţie epică despre război care are la bază istoria dinastiei Qing, va fi lansat in Asia la jumătatea lui decembrie şi in America de Nord in martie 2008.

×
Subiecte în articol: magazin milioane