x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Un englez la NY

Un englez la NY

de Sebastian S. Eduard    |    14 Noi 2008   •   00:00

Când umorul britanic trece Oceanul...
Cinematografele ne tentează cu din ce în ce mai multe comedii. Una dintre premierele acestei săptămâni este "Cum să rămâi fără prieteni". Un titlu atractiv, un scenariu destul de bine pus la punct, câteva nume cunoscute, replici şi situaţii savuroase. De ce nu am încerca, aşadar, să mergem să vedem o comedie...



Producţia "Cum să rămâi fără prieteni" vorbeşte despre decăderea lui Sidney Young (Simon Pegg) din poziţia de jurnalist promiţător la eşecul groaznic înregistrat la una dintre cele mai prestigioase reviste din New York, Sharps.

TRANSFER. Sidney Young este editor şi publicist la revista Post-Modern Review, din Londra; o revistă satirică, gata să se năpustească asupra celor mai mari orgolii din industria de divertisment. Deşi se laudă cu o fire integră, alegând să împroaşte cu noroi numai în condiţiile impuse de el, Sidney este şi orbit de celebritate şi de frumuseţe. Sidney are un şoc când Clayton Harding (Jeff Bridges), editor al celebrei reviste din New York, Sharps, îi oferă o slujbă. Nerăbdător, el ajunge la New York strâmbând din nas. Transformându-se în alter egoul lui, Clark Baxter, pentru care nici o regulă nu trebuie lăsată neîncălcată, Sidney se afundă în petrecerile New Yorkului şi în cultul celebrităţii. Dar asta nu e tot ce a sperat de la Sharps. Gândindu-se că, în sfârşit, s-a ajuns, Sidney e dezamăgit de atmosfera strictă şi e hotărât să scuture puţin lucrurile.

Titlul original: "How to Lose Friends & Alienate People"

Cu: Kirsten Dunst, Gillian Anderson, Jeff Bridges, Megan Fox

Durată: 110 minute


Richard Gere, tânăr şi neliniştit

Puţină comedie romantică nu strică. Adrienne (Diane Lane), o femeie cu viaţa transformată într-un haos, se retrage în micul orăşel Rodanthe, pentru a avea grijă, pentru un week-end, de micul han al unor prieteni. Aici speră să găsească liniştea de care are atâta nevoie, departe de familia sa disfuncţională. Imediat ce Adrienne ajunge la han, o furtună se apropie şi un străin, Paul (Richard Gere), se cazează. Aflat şi el în căutarea liniştii, Paul se apropie de Adrienne, cei doi căutând alinare pe parcursul a două zile magice.



DVD home

Amintiri din abis. Viaţa ţi se poate schimba într-un moment. Acel moment poate dura o veşnicie…. O viaţă idilică. O realitate înşelătoare. Două destine necunoscute. Diana McFee (Uma Thurman) este o soţie şi mamă devotată care duce o viaţă idilică alături de soţul şi de fiica ei într-o suburbie din Connecticut.  Cu toate acestea, ea începe să-şi pună sub semnul întrebării viaţa pe care o duce – şi chiar sănătatea ei mintală – în momentul în care se împlinesc 15 ani de la un eveniment tragic petrecut în şcoala în care studia. Atunci, cea mai bună prietenă a sa, Maureen (Eva Amurri), şi-a pierdut viaţa în urma unui atac armat. Diana începe o călătorie imaginară în trecut şi îşi aminteşte perioada petrecută alături de Maureen, în special zilele de dinaintea morţii acesteia. Amintirile o bulversează total, din cauză că în toată viaţa ei de atunci şi până acum apar multe "verigi lipsă", care adâncesc şi mai tare enigmele... prezentului. 

Gen: dramă/ thriller
An: 2007
Regie: Vadim Perelman
Distribuţie: Uma Thurman, Eva Amurri, Gabrielle Brennan
 
Quo Vadis. Această ecranizare a romanului lui Henry Sienkiewicz, realizată în 1951, e considerată cea mai elaborată dintre numeroasele ecranizări ale romanului lui Sienkievicz. Filmul a avut opt nominalizări la Oscar. Împăratul Nero speră să-şi câştige nemurirea incendiind Roma şi eliminând "ameninţarea" creştină. Pe acest fundal agitat se desfăşoară povestea de dragoste dintre o frumoasă adeptă a noii religii, tânăra creştină Lygia, şi generalul roman Marcus Vinicius (Robert Taylor). În rolul dementului împărat Nero, Peter Ustinov, iar într-un rol secundar, Elizabeth Taylor!

Gen: dramă
An: 1951
Regie: Mervyn LeRoy
Distribuţie:  Deborah Kerr, Robert Taylor

×
Subiecte în articol: film