x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Un neozeelandez arestat pentru crearea unui virus informatic

Un neozeelandez arestat pentru crearea unui virus informatic

de Jurnalul National    |    30 Noi 2007   •   00:00

Un adolescent din Noua Zeelandă a fost arestat pentru că ar fi conceput un virus informatic ce a infectat deja peste 1 milion de calculatoare.

Poliţia neozeelandeză a anunţat că pagubele provocate de virus sunt de aproximativ 20 de milioane de dolari, informează AFP recepţionată de Rompres.

Originar din Hamilton, pe insula nordică a Noii Zeelande, tănărul cunoscut pe internet sub pseudonimul "AKILL" a programat un virus foarte complex, imposibil de detectat in acest moment de programele antivirus obişnuite, a precizat Maarten Kleinjtes, directorul laboratorului impotriva criminalităţii electronice al poliţiei neozeelandeze.

Acest virus, ce a fost rapid preluat şi folosit şi de alţi piraţi ai internetului, permite accesarea numelor de utilizator, a parolelor dar şi a tuturor informaţiilor personale ale posesorilor de cărţi de credit care au calculatorul infectat. Ancheta a fost deschisă după declanşarea unui atac cu acest virus asupra a 50.000 de calculatoare, atac ce a incapacitat serverul principal al Universităţii din Pennsylvania, in Statele Unite ale Americii, cu un an in urmă.


×
Subiecte în articol: magazin virus