x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Urzica olimpica

Urzica olimpica

de Adrian Vaduva    |    26 Ian 2007   •   00:00
Urzica olimpica
Sport Galeria Campionilor

Palmaresul lui Marius Urzica cuprinde patru medalii olimpice: una de aur, doua de argint si una de bronz, dar si doua titluri de campion mondial. Marius Urzica a reusit ca nimeni altul sa imblanzeasca calul cu manere. Dovada stau medaliile de aur obtinute la olimpiade, campionate mondiale sau europene.

A inceput gimnastica la 5 ani, intrucat parintii sai iubeau acest sport, dar si pentru ca la Gheorghieni, orasul in care a crescut Marius, existau doar doua optiuni: gimnastica sau hochei. "Eram foarte mic de statura, asa ca parintii au decis sa ma trimita la gimnastica, nicidecum la jocul cu pucul", povesteste Urzica despre cum a inceput totul. Acest sport a fost indragit foarte mult de Marius datorita, in special, antrenorului sau, care a stiut cum sa-l motiveze, cum sa progreseze fara a lasa impresia ca-i impune ceva.

CEL MAI BUN. Calul cu manere a fost aparatul pe care antrenorul i l-a dat "in primire" inca de la inceput. "Am fost un copil neastamparat, intotdeauna veneam acasa ba cu o entorsa, ba cu un picior lovit, asa ca profesorul meu a decis sa lucrez la cal, intrucat acest aparat nu necesita foarte multa atentie, asa ca nu era nevoie sa ma supravegheze la fel cum ar fi facut-o daca ma trimitea la bara, paralele sau inele, unde te poti accidenta foarte grav", ne-a spus Urzica. Astfel, lucrand zi de zi la acest aparat, Urzica a ajuns sa fie cel mai bun din lume. Dupa cum spune fostul campion olimpic, pentru a reusi in gimnastica, talentul nu este suficient, daca nu este insotit de vointa de a fi cel mai bun si, bineinteles, de multa munca.

Sport la TV

Sambata
Patinaj artistic: Campionatul European Varsovia in Polonia
13:15, Eurosport

Fotbal, Cupa Angliei: Queens Park Rangers/ Lutton Town - Blackburn Rovers
14:30, TV Sport

Sarituri cu schiurile: Cupa Mondiala Oberstdorf in Germania
17:30, Eurosport

Fotbal, Cupa Angliei: Manchester United - Portsmouth
19:15, TV Sport

Bowls: Campionatele Mondiale de sala Norfolk in Regatul Unit
20:00, Eurosport
Duminica
Patinaj artistic: Campionatul European Varsovia in Polonia
15:00, Eurosport

Sarituri cu schiurile: Cupa Mondiala Oberstdorf in Germania
17:30, Eurosport

Fotbal, Cupa Angliei: Arsenal - Bolton Wanderers
18:00, TV Sport

Box: Titlul de campion mondial
Versiunea WBO; Categoria grea: S. Liakovici - S. Briggs
23:30, Eurosport

×
Subiecte în articol: sport urzica