x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Viata in "Metallica"

Viata in "Metallica"

24 Feb 2005   •   00:00

VIDEO&DVD
Deschidem in aceasta saptamana rubrica video cu un material mai putin obisnuit: filmul "Metallica - Some Kind of Monster". Filmul, descris de New York Times ca fiind "amuzant, impresionant si semnificativ din punct de vedere istoric", este o abordare extrem de intima a uneia dintre cele mai mari formatii rock din toate timpurile. "Some Kind of Monster" va poarta in studio si in sufletul membrilor formatiei, in perioada inregistrarilor la albumul St. Anger, distins cu Premiul Grammy, si pe masura ce trupa incearca sa-si croiasca drum prin lipsa totala de comunicare, dependenta de narcotice, haosul familial, moartea unui membru si destramarea grupului ce parea la un moment dat iminenta in timpul celei mai tulburi perioade din istoria lor de 20 de ani. Cu numeroase bonusuri, aceasta psihodrama rock’n’roll pe doua discuri nu se compara cu nimic din ce ati mai vazut pana acum.

Cei doi regizori - Joe Berlinger & Bruce Sinofsky - au filmat pentru acest documentar circa 1.200 de ore si au fost alaturi de baietii de la Metallica zi si noapte, timp de un an. Rezultatul a fost un miniserial de sase ore realizat pentru VH1, cu un documentar de 140 de minute de-a dreptul incredibil. "Chiar daca nu esti un fan al muzicii lor, "Metallica: Some Kind of Monster" este o revelatie: amuzant, fascinant si introspectiv", scria despre film cotidianul USA Today.

Suport: VHS/DVD

An: 2004

Genul filmului: Music History

Regie: Joe Berlinger, Bruce Sinofsky

Cu: James Hetfield, Lars Ulrich, Kirk Hammett, Robert Trujillo

Filme clasice MGM

O colectie de filme clasice MGM intra acum pe piata si sunt disponibile pe DVD. Printre titlurile acestei oferte speciale fac parte "1969", cu Charles Bronson si Andrew Stevens, "Eureka", cu Gene Hackman, Rutger Hauer, Theresa Russell, Mickey Rourke si Joe Pesci, sau "Kings Go Forth", cu Frank Sinatra, Tony Curtis si Natalie Wood. Un alt titlu care ne atrage atentia este "Procesul de la Nürenberg". Realizat in 1961, filmul a fost nominalizat la 11 Premii Oscar si beneficiaza de interpretarea extraordinara a unei echipe de actori de prima marime: Spencer Tracy, Burt Lancaster, Richard Widmark, Marlene Dietrich, Judy Garland, Maximilian Schell, Montgomery Clift, William Shatner.

Nu in cele din urma va recomandam si "Ultimul tarm". Cu Gregory Peck, Ava Gardner, Fred Astaire, Anthony Perkins, Donna Anderson, filmul spune povestea sfarsitului omenirii atunci cand, dupa un razboi nuclear, nu au existat invingatori, ci numai invinsi.

Suprematia lui Bourne

Matt Damon e din nou Jason Borune, fost asasin cu o instruire perfecta, in acest film de actiune inteligent si plin de suspans. Suferind de amnezie, Bourne si-a lasat in urma trecutul violent si duce o viata normala, alaturi de prietena sa, Marie. Dar planurile lui pentru o viata pasnica se naruie atunci cand scapa cu greu dintr-o tentativa de asasinare. Vanatorii se trezesc, la randul lor, vanati.

Un socru de cosmar

Asistentul medical Greg Focker (Ben Stiller) intentioneaza sa-i ceara mana prietenei sale, Pam (Teri Polo), intr-un week-end petrecut la resedinta parintilor ei. Tocmai aici este buba… mai intai trebuie sa primeasca acordul tatalui. Dar, Doamne, parul i se ridica in cap din cauza lui Jack Byrnes, tatal innebunit dupa pisici, fost agent CIA, interpretat colosal de Robert de Niro, caruia alesul mai-mult-decat-nesincer al inimii fiicei sale ii displace de la prima vedere.
×