x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Virusuri apocaliptice

Virusuri apocaliptice

05 Mai 2005   •   00:00

MISTERE
Laboratoarele bazei militare din Zona 51 devin deseori spatii in care se hotaraste soarta omenirii. Sub pretextul anumitor reglementari, aici au loc povesti fascinante smulse parca din istoria altor planete.

  • de VIORICA ROMASCU

  • Imagine a Zonei 51 luata din satelit
    Calatoria in timp, studiul fenomenelor paranormale, precum telepatia, teleportarea, ubicuitatea sau experimente derulate in comun acord cu civilizatii extraterestre, fabricarea virusurilor mortali (parca intr-un acord fin parsiv cu industria farmaceutica de pe Terra) sunt doar cateva aspecte experimentale cu care se joaca unii, pe care cutezam sa-i numim elite. Si nu pare deloc o joaca de copii!

    ZONA 51. Pentru multi existenta extraterestilor tine de domeniul fantasticului. Iar posibilitatea ca ei sa se afle printre noi poate starni reticenta, spaima, si-n cele mai multe cazuri amuzament. Cum de altfel, pentru foarte multi dintre noi, existenta zonei 51, aflata la 145 km la nord de Las Vegas, in statul Nevada, nu mai constituie o noutate. In laboratoarele acestei baze militare s-a inscris in repetate randuri, la un mod periculos sau nu, soarta oamenilor de pe Terra.

    PACT CU EXTRATERESTRII. Depozitia unui anume microbiolog dr. Dan Burisch include probe cu privire la crearea unui virus mortal. Acest virus este asemanator cu virusurile HIV si SARS create in laboratoare speciale. Dr. Dan Burisch a fost la un moment dat desemnat sa studieze un extraterestru care s-a oferit voluntar in vederea unui schimb. In plus, ca sa dovedeasca existenta acestui studiu, el a mai semnalat localizarea anumitor porti stelare prin intermediul carora se poate calatori in timp, in trecut sau in viitor. Dar toate aceste aspecte trebuiesc probate, cum de altfel anumite emisiuni de pe Discovery, care au abordat aceeasi tema, suscita in anumita masura interesul nostru. Cert este ca informatia in acest sens circula intr-un mod cat mai subtil posibil. Cum de altfel certitudine poate fi existenta unei tehnologii ultrasecrete de sorginte extraterestra, folosita uneori, din pacate, in scopuri malefice. Tot ce se poate ca pretextul unei suprapopulatii pe Terra sa incomodeze tipul de inteligenta suprasaturat-egotica. Insa natura optimista a unui om impacat cu normele divine ar sustine ca este loc sub soare pentru toata lumea. Zvonuri sau probe despre existenta extraterestilor care si-au insusit fraudulos autorizatia de a rapi oameni si animale pentru a preleva probe de sange, de fluide sexuale si de tesuturi au mai fost. Dar dincolo de aceste probe, fapte, argumente care pot apartine domeniilor stiintifico-fantastice, ele mai pot constitui si baza unor noi scenarii gen "Calauza" lui Tarkovski. Pentru ca realitatea, oricat de cruda ar parea, rolul artei intotdeauna va fi de natura magica.

    DOVEZI SAU SUPOZITII. Inca de pe vremea presedintelui Harry Truman au existat dovezi asupra comunicarii cu varii civilizatii extraterestre. Sub pretextul protejarii publicului de eventuala panica generala, politica in "diplomatia" ei a negat cu vehementa orice implicare, colaborare sau informatie cu privire la extraterestri. Daca de aceste fapte ne putem indoi, de cea in care lumea pare sa fie condusa de un sistem ascuns bine pus la punct nu mai incape nici o indoiala. In viziunea acestor eminente cenusii situatiile de plans ale foametei si ale problemelor grave de sanatate nu prea isi gasesc rezolvare. Unii oameni de stiinta "utopici" sustin cu o discretie impusa ca totusi aceste probleme si-ar putea avea o rezolvare in cel mult zece ani. Deocamdata, dr. Dan Burich din povestea noastra se afla sub o "inocenta" atentie, care il priveaza de statutul libertatii depline. Perseverenta contestatara a lui in privinta fabricarii si imprastierii virusului mortal imi aminteste de cartea lui Swift, "Calatoriile lui Gulliver", cand personajul principal, pus la colt de eminentele liliputane, exclamase plin de condescendenta, cam asa: am vrut sa-i invat sa fie liberi, si pentru ca m-au inteles, m-au legat mai strans!...

    ×