x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun VISUL AMERICANCELOR / "Obamamania", un nou episod: bicepşii lui Michelle

VISUL AMERICANCELOR / "Obamamania", un nou episod: bicepşii lui Michelle

de Sînziana Stancu    |    03 Mar 2009   •   00:00
VISUL AMERICANCELOR / "Obamamania", un nou episod: bicepşii lui Michelle

Cea mai nouă găselniţă din seria "Obamamania" priveşte muşchii Primei Doamne de la Casa Albă. Pentru americance, braţele dezgolite cu care s-a afişat Michelle Obama în diferite ocazii au devenit nu numai o marcă, ci şi o sursă de inspiraţie sau chiar un vis.



Fotomodelele celebre sau vedetele de la Hollywood nu mai sunt modele de siluetă pentru admiratorii lor. Recentele apariţii ale Primei Doamne a Americii în rochii fără mâneci pe coperta Vogue în martie, apoi în ultimul număr al People au încins imaginaţia americancelor, care visează nonstop la împletitura musculară atletică a soţiei preşedintelui. Obsedate de fermitatea pachetului de muşchi prins de scheletul braţelor doamnei Obama, cele mai ambiţioase dintre ele îşi sufocă, pur şi simplu, antrenorii de fitness şi bodybuilding, cerându-le să le transforme muşchii după modelul "Michelle Obama". "Efectul Obama este acela că femeile de toate vârstele au fost îndemnate să conştientizeze mai bine starea lor de sănătate şi aspectul trupului lor", explică Rylan Duggan, unul dintre antrenorii de fitness cei mai solicitaţi de femeile obsedate de muşchii doamnei Obama. "Până acum, clientele ne cereau braţe Madonna sau braţe Kelly Ripa, însă acum toate solicitările sunt pentru braţe Obama", a continuat Duggan, citat de postul de televiziune CNN.

Un alt antrenor, Jessica Matthews, coordonator la American Council on Exercise, afirmă că Michelle Obama are "rolul de model" pentru femeile care se temeau până acum de exerciţiile de forţă, despre care credeau că le dezvoltă excesiv musculatura. Când au văzut-o însă pe cea a Primei Doamne s-au mai liniştit. Cele apropiate de vârsta ei au trecut de la extaz la fapte. Şi-au zis că, dacă o femeie de 45 de ani, de carieră, cu doi copii şi, mai nou, cu responsabilităţi de soţie a celui mai puternic om de pe planetă e în stare să-şi menţină fizicul atât de bine, pot şi ele să facă la fel. Pentru  tinere, Michelle este un exemplu şi mai puternic. După ce a văzut fotografiile din Vogue şi People cu Prima Doamnă în rochii fără mânecă, Jessie Rosen, de 25 de ani, a dat buzna în cel mai apropiat magazin Adidas din New York, de unde a cumpărat două gantere a câte 2,5 kilograme fiecare, cum foloseşte şi Michelle.

Doamna Obama a dezvăluit că obişnuieşte să exerseze la sală, cu antrenorul ei personal, de trei ori pe săptămână, în şedinţe a câte 90 de minute fiecare.

×
Subiecte în articol: magazin obama