x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Vor mai fi doar doi Papi!

Vor mai fi doar doi Papi!

21 Apr 2005   •   00:00

MISTERE
Cardinalii care il vor alege pe succesorul lui Ioan Paul al-II-lea ar putea sa desemneze penultimul Suveran Pontif. Urmatorul ocupant al "Sfantului Scaun" poate fi ultimul Papa.

  • de RADU POPA

  • Profetia apartine Sfantului Malachie, un episcop irlandez. Dupa moartea sa, in anul 1148 d.Hr., a fost descoperita o lista cu profetii referitoare la toti viitorii Papi, incepand cu Celestin al-II-lea, al carui pontificat a debutat in anul 1143 d.Hr. Istoricii sustin ca, pana acum, predictiile episcopului, ce se refera doar la 112 Papi, au dovedit o precizie uimitoare. Potrivit "listei" lui Malachie, dupa moartea lui Ioan Paul al II-lea, el ar mai fi urmat pe Sfantul Scaun doar de doi succesori. Urmatorul Papa este poreclit "Gloria Olivae" (Cinste Maslinului). Ultimul Suveran Pontif este numit "Petrus Romanus" (Petru Romanul). Despre acesta, Malachie scrie: "In vremuri de teribile persecutii, Tronul Sfintei Biserici Romano-Catolice va fi ocupat de Petru Romanul, ce isi va hrani "turma" cu pretul multor sacrificii, la sfarsitul carora "Orasul celor sapte coline va fi distrus", iar Atotputernicul Judecator ii va judeca pe locuitori. Sfarsit!"

    VIZIUNE. Autorul de biografii Saint Bernard din Clairvaux, a scris in lucrarea sa "Viata Sfantului Malachie" ca Sfantul avea darul profetiei, prevazand, chiar si ziua si ora propriei morti. Malachie a fost canonizat in 1190 de Papa Clement al III-lea. Se spune ca, in timp ce se afla la Roma, in 1139, Sfantul Malachie a intrat in transa si a avut o viziune in timpul careia i-a "vazut" pe toti Papii, de la moartea lui Inocentiu al-II-lea si pana la… sfarsit. Ulterior, el a scris cateva cuvinte despre fiecare Papa si a predat manuscrisul Papei Inocentiu al II-lea, care a depus documentul in Arhivele Vaticanului, unde a fost uitat timp de secole. In 1590, tulburatorea lista a fost descoperita si publicata. La vremea respectiva, au existat oameni ce se indoiau de autenticitatea manuscrisului, controversele pe acesta tema durand si in prezent. Documentul cuprinde 112 profetii, specialistii identificandu-le pe cele care se refereau la cei 110 de Papi si Anti-Papi ce i-au urmat, pana in prezent, lui Inocentiu al II-lea.

    NESIGURANTA. A 111-a profetie se numeste "Gloria Maslinii". Semnificatia cuvantului "maslina" este deocamdata neclara. Membrii Ordinului Benedictinilor sustin ca acest Papa va proveni din randurile lor. Sfantul Benedict a prezis ca, inainte de Sfarsitul Lumii, membrii Ordinului sau, porecliti si "mancatori de masline", vor conduce triumfal Biserica Catolica in Batalia Finala pe care o va purta impotriva Raului. Iar, cea de-a 112 profetie sustine: In Zilele Sfarsitului persecutiei Sfintei Biserici Romano-Catolice, va domni Petrus Romanus (Petru Romanul), ce isi va hrani "turma" prin numeroase sacrificii. Dupa aceea, Orasul celor Sapte Coline (Roma) va fi distrus, iar, Judecatorul Atotputernic ii va judeca pe locuitorii sai.

    ×