x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Horoscop Cum să îți interpretezi harta astrală? Mic ghid de astrologie

Cum să îți interpretezi harta astrală? Mic ghid de astrologie

14 Noi 2022   •   16:50
Cum să îți interpretezi harta astrală? Mic ghid de astrologie
Sursa foto: Hepta

Pentru că astrologia și horoscoapele sunt atât de căutate, cei mai mulți oameni sunt familiarizați cu zodia lor solară, identificându-se ca fiind unul dintre cele 12 semne din zodiac. Cunoașterea semnului tău zodiacal principal, care corespunde cu ziua în care te-ai născut, te ajută să înțelegi elementele de bază ale caracterului și personalității tale. De asemenea, poate oferi îndrumări printr-o scurtă prognoză a viitorului tău. Însă nu spune toată povestea.

Harta ta astrologică a nașterii, cunoscută și sub numele de hartă natală, este o imagine mai completă a ta, bazată pe ziua, ora și locul în care te-ai născut. Hărțile natale sunt o hartă a întregului cer. Se uită la planete și poziția altor obiecte cerești în conformitate cu semnul zodiacal și casa în care se afla în momentul nașterii tale. Această poziționare oferă o înțelegere utilă a multor aspecte, de la trăsăturile tale de personalitate la diferitele căi pe care le-ar putea lua viața ta. Potrivit Women's Health Magazine, diagramele natale vă pot spune calitățile și defectele, momentul în care introduceți schimbări în viața voastră și chiar modul în care interacționați cu ceilalți.

Potrivit lui KAITLYNN BOOT, deși harta circulară a unei hărți natale poate părea intimidantă la început, citirea uneia nu este prea dificilă odată ce înțelegi elementele de bază.

Iată cum să citești și să înțelegi harta natală astrologică:

Unde îți găsești harta natală astrologică?


În primul rând, pentru a găsi harta natală unică, trebuie să urmăriți câteva detalii despre ziua în care v-ați născut. Pe lângă data nașterii, va trebui să cunoașteți orașul în care v-ați născut, precum și ora exactă a nașterii. Potrivit glam.com, acuratețea diagramei natale astrologice depinde de aceste informații. Estimările vor denatura rezultatele și s-ar putea să nu prezinte imaginea corectă. Dacă nu ești sigur de ora exactă a nașterii, consultă-ți certificatul de naștere sau întreabă un părinte.

A ști unde să găsești pozițiile planetare cu ajutorul unei efemeride te va ghida către locațiile planetei în momente diferite. Astrologii consultă efemeridele, urmărind mișcările și locațiile planetelor prin semnele zodiacului pentru a descompune harta natală a unui individ.

În zilele noastre, aceste calcule complexe și lungi pot fi făcute prin intermediul unui software de calculator. Acest lucru nu numai că accelerează procesul, dar permite non-astrologilor posibilitatea de a-și accesa hărțile printr-un clic pe un buton. O căutare rapidă pe Google vă va ajuta să găsiți site-uri de astrologie care utilizează acest software. Pur și simplu alegi site-ul preferat, introduci informațiile și în câteva minute vei avea o hartă natală completă de citit.

Cum arată o hartă natală?

Este posibil să te simți puțin copleșit de aspectul complicat al hărții tale natale odată ce o vezi. Diagrama este plină cu simboluri, numere, forme și linii. Pentru a înțelege acest limbaj și informațiile pe care le prezintă, va trebui să învățați diferitele zone ale diagramei.

Potrivit lui Shondaland, harta natală astrologică este o diagramă care este împărțită în 12 secțiuni care seamănă cu o plăcintă feliată. Aceste piese se referă la casele astrologice. Simbolurile pentru diferitele semne zodiacale, planete și alte corpuri cerești sunt situate în diferitele felii pentru a arăta poziționarea pe cerul nopții în acel moment de timp.

Odată ce vă familiarizați cu diferitele simboluri și semnificații prezente pe diagramă, puteți urma formula simplă. Privind planeta, plus semnul și casa poți obține o interpretare unică pentru tine ca individ. Astrologii profesioniști caută o varietate de elemente atunci când înțeleg o hartă natală, inclusiv forma planetelor tip model, aspectele diferitelor planete și chiar concentrațiile de planete într-un singur semn. Pot fi prezente linii proeminente și forme suprapuse pentru a evidenția aceste conexiuni.

Ascendentul

Ascendentul, cunoscut și sub denumirea de prima casă, se referă la semnul zodiacal prezent pe orizontul estic la momentul nașterii tale. Este unul dintre cele patru unghiuri principale ale diagramei natale. Acest aspect se schimbă la fiecare câteva ore și explică de ce oamenii care împărtășesc un semn solar pot avea personalități foarte diferite.

Semnul ascendent reprezintă în general prima ta impresie sau modul în care te percep alții. De asemenea, reprezintă percepția ta asupra realității, a identității tale și a temelor comune pe care le vei întâlni în timpul vieții tale. Potrivit Yoga Journal, examinarea semnului solar și a semnului ascendent poate oferi o privire distinctă asupra caracterului și personalității tale.

În mod normal, simbolizat printr-un cerc cu o linie orizontală prin mijloc, vei găsi semnul tău ascendent. Poate fi găsit în poziția de la ora 9 pe harta natală. Astrologii vor începe citirea hărții natale la semnul ascendent, mișcându-se în sens invers acelor de ceasornic în jurul cercului pentru a începe interpretarea acesteia.

Casele

Conform Astrostyle, evoluția sufletului nostru este reprezentată de cele 12 case care alcătuiesc roata zodiacală și harta ta natală astrologică. Toate cele zece de case sunt prezente în hărțile natale ale tuturor și sunt poziționate în raport cu cele patru direcții. Roata unei hărți natale este egală cu 360 de grade, deși nu fiecare casă din acea roată va fi neapărat egală cu 30 de grade exact. Această variație a dimensiunii casei nu afectează interpretarea graficului dvs.

Fiecare casă reprezintă un aspect diferit al vieții tale imediate și interpersonale. Casele de la unu la șase sunt casele personale — ele exprimă cine ești ca persoană. Acestea includ elemente ale sinelui, cum ar fi felul în care arăți, încrederea în sine, rutina zilnică, stilul de comunicare, importanța familiei, îngrijirea de sine și abilitățile organizatorice. Casele șapte până la 12 sunt casele interpersonale care îți dictează spiritualitatea, aspirațiile, interacțiunile cu prietenii, statutul social, intimitatea și secretele. Potrivit Cafe Astrology, fiecare casă este guvernată de un semn zodiacal și, de asemenea, de o planetă.

Când îți citești harta natală, s-ar putea să observi diferite planete sau semne situate într-o anumită casă - prezența lor în ea este ceea ce spune povestea ta. De exemplu, o persoană cu majoritatea planetelor situate în casele lor interpersonale poate fi mai concentrată pe carieră, mai interesantă decât o persoană cu mai multe planete în primele șase case. De asemenea, este posibil ca harta natală astrologică să nu aibă o planetă sau un corp ceresc într-o anumită casă.

Soarele și luna

Semnul tău zodiacal principal este determinat de locația soarelui în harta natală. Acest semn solar este unul dintre cele 12 semne zodiacale cu care majoritatea oamenilor sunt familiarizați și se schimbă la fiecare 30 de zile. Conform astrologiei, semnul tău solar reprezintă cât de bine te cunoști pe tine însuți și ego-ul tău. Îți explică esența de bază și îți definește caracterul de bază și trăsăturile de personalitate, inclusiv punctele tari, punctele slabe și atitudinea generală față de viață. În general, astrologii consideră semnul tău solar ca fiind cel mai puternic din harta ta natală.

Semnul lunar, mai puțin cunoscut, este la fel de important pentru a înțelege cine ești și de ce faci alegerile pe care le faci. Luna trece prin 12 semne mult mai repede decât soarele, într-un ritm de 2,5 zile. Semnul tău lunar este o reprezentare a sinelui tău complex, emoțional, interior. Spre deosebire de semnul solar, care reprezintă personalitatea pe care o arăți lumii, semnul lunii se scufundă mai adânc în persoana care ești. Se leagă strâns de emoțiile, temperamentul, placerile și antipatiile unei persoane și calitățile intrinseci. Înțelegerea semnului lunar și a relației sale cu alte semne și planete din harta natală vă poate ajuta să identificați ceea ce aveți nevoie pentru a vă ajuta să vă simțiți în siguranță.

Planetele

Fiecare dintre planete joacă un rol în înțelegerea diagramei tale natale astrologice. Simbolismul lor unic controlează diferite aspecte ale psihicului tău care, atunci când sunt combinate cu semne și alte corpuri cerești, culminează pentru a crea persoana care ești. Mercur este planeta rațiunii, inteligenței și limbajului. Îți spune cum comunici. Venus este planeta artei și a iubirii, care determină ceea ce găsești frumos și de cine ești atras. Marte este o planetă agresivă, cu un puternic simț al conducerii, acțiunii și competiției. Prezența lui Marte în harta natală va identifica care sunt pasiunile tale.

Planeta Jupiter este despre creștere și optimism. Această planetă vă va informa despre ceea ce vă oferă scop și fericire și vă va oferi o perspectivă asupra modului în care viața voastră este transformată de morală și filozofie. Uranus vă poate explica modul în care abordați situațiile neașteptate sau vă poate exprima individualitatea. Ca planetă a fanteziei, a viselor și a intuiției, Neptun vă permite să descoperiți latura mistică a personalității voastre. Saturn este planeta care descrie nivelul tău de responsabilitate, disciplină și ambiție. De asemenea, vă poate spune ce obstacole vă vor sta în cale și cum le puteți depăși. Planeta Pluto se ocupă cu renașterea, transformarea și moartea. Prezența sa în harta natală te poate ajuta să înțelegi cum te descurci cu situațiile de putere și de conducere, nivelul tău de încăpățânare și de ce uneori devii o persoană intensă.

De ce este important să îți cunoști harta natală?

Deși pot părea greu de înțeles, este important să știi cum să-ți citești harta natală, deoarece spune povestea ta unică. Este un horoscop individualizat care se aplică doar pentru tine.

Preluare www.glam.com

 

 

×