x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Horoscop Horoscop 2022. Schimbări benefice pentru toate zodiile

Horoscop 2022. Schimbări benefice pentru toate zodiile

de Moira Dună    |    01 Ian 2022   •   16:35
Horoscop 2022. Schimbări benefice pentru toate zodiile
Sursa foto: Unsplash.com

În mai multe privințe, 2022 este mai puțin intens din punct de vedere astrologic față de ultimii doi ani, scrie chatelaine.com.

Evenimente importante în 2022:

Planeta Pluto se va deplasa între gradele 25°-28° în Capricorn.

Neptun se va deplasa între gradele 20°-25° în Pești.

Uranus se va deplasa între gradele 10°-18° în Taur.

În astrologie, planetele cu mișcare lentă sunt considerate marcatori generaționali. Acestea se numesc și planete exterioare întrucât se află la marginea sistemului nostru solar. Însă astrologia acordă atenție și modului în care planetele interacționează între ele. De exemplu, Saturn și Pluto s-au unit în 2020, fapt ce a provocat începutul unei noi ere. Totodată, Saturn și Uranus au interacționat într-un mod stresant în 2021, ceea ce ne-a creat un sentiment de destabilizare și schimbare.

Planetele exterioare nu vor interacționa între ele în 2022 dar vor face diferite aspecte cu planetele interioare pe tot parcursul anului. Astfel, Pluto aduce schimbări profunde, Neptun ne confruntă cu deziluziile noastre, iar Uranus ne ajută să avansăm. 

Jupiter  în Pești. Saturn între gradele 11-25 în Vărsător

Jupiter se va deplasa prin toate cele 30 de grade în Pești și între gradele 0-8 în Berbec. Ne întâlnim astfel cu Saturn și Jupiter pe măsură ce ne apropiem de Soare. Acestea sunt planete sociale întrucât oameni de aceeași vârstă sunt influențați de cei doi aștri în hărțile lor natale.

Saturn rămâne în Vărsător, în timp ce Jupiter intră și iese din două semne: Pești și Berbec.

Tranzitele lui Saturn aduc, adesea, anumite restricții dar ne determină și să ne forțăm limitele, îndeamnându-ne să acționăm cu integritate și responsabilitate. Saturn ne împinge, astfel, să privim situațiile în mod serios și realist. 

Persoanele născute între anii 1933-1935, 1962-1964 și 1992-1993 sunt în mod special vizate de Saturn, care finalizează un ciclu complet la fiecare 29 de ani. Saturn revine acum la poziția zodiacală exactă, așa cum a fost în timpul nașterii acestor oameni, provocându-le un fel de criză existențială. Dacă ai 28-30, 56-58 și 87-89 de ani, atunci te confrunți cu revenirea lui Saturn. Aceasta semnifică noi începuturi, maturizare, înțelepciune. Dar schimbările includ adesea pierdere și durere. Îți cere să acorzi atenție scopurilor pe termen lung iar dacă nu merită efortul, atunci trebuie să renunți la ele. 

Pe de altă parte, Jupiter intră și iese din Pești de trei ori pe parcursul anului, deplasându-se și în Berbec. Această planetă este numită Marele Benefic și reprezintă armonia, binefacerea, creșterea și expansiunea. Tranzitarea lui Jupiter în hărțile personale indică speranță și optimism. Dar uneori creșterea nu este nici dorită, nici plăcută. Astfel, Jupiter în Pești poate aduce mai multe evenimente fericite decât Jupiter în Berbec. În general, tranzitele lui Jupiter din acest an ne vor face să ne gândim la distanțele pe care a trebuit să le păstrăm în timpul pandemiei.

Jupiter în Pești dorește intimitate și apropiere, în timp ce Jupiter în Berbec ne face expansivi.  Ar putea fi util să reflectăm la modul în care au decurs lucrurile în perioada mai-iulie 2021 pentru a înțelege viitorul tranzit al lui Jupiter prin Pești. Zona Pești a astrogramei personale va înflori, va aduce vindecare și stabilitate. Apoi, în zona unde se află Berbecul, Jupiter va aduce curaj. Există, de asemenea, un potențial pentru idealism și confuzie, deoarece Jupiter își va petrece timpul cu Neptun în Pești. În orice caz, Jupiter în Pești poate inspira mai multă empatie și compasiune în general.

Marte retrograd

Planeta Marte mobilizează, individualizează și motivează acțiunile decisive. Aceasta va petrece o perioadă foarte lungă de timp în Gemeni, între 20 august 2022 - 26 martie 2023. De obicei, Marte petrece aproximativ 6 săptămâni într-un semn. Dar acum va avea o perioadă lungă de retrogradare și își va prelungi șederea pentru aproximativ 7 luni. Ultima dată când Marte a avut o ședere prelungită, din cauza fazei sale retrograde, a fost în Berbec, între 28 iunie 2020 - 6 ianuarie 2021. Ultimul trimestru al anului 2022 va fi marcat cu o multe opțiuni și, prin urmare, lipsă de concentrare, mai ales că timpul lui Marte în Gemeni va implica o întâlnire stresantă cu Neptun, planeta iluziilor.

Cu toate acestea, Marte este susținut constructiv și de Saturn în Vărsător, ceea ce va ajuta la eliberarea energiei. Marte va fi retrograd între gradele 25-8 în Gemeni, în perioada 30 octombrie 2022 - 11 ianuarie 2023. Perioadele retrograde sunt despre recenzii, reevaluări și reconsiderări. În acest caz, ultimul trimestru al anului 2022, cu Marte retrograd în Gemeni, înseamnă reevaluarea informațiilor.

Eclipse pe axa Taur-Scorpion

30 aprilie -  Eclipsă parțială de Soare la 10 grade Taur

15 mai - Eclipsă totală de Lună la 25 grade Scorpion

25 octombrie - Eclipsă parțială de Soare la 2 grade Scorpion

8 noiembrie - Eclipsă totală de Lună la 16 grade Scorpion

Eclipsele sunt despre distrugerea luminilor - Soarele și Luna. În astrologie, aceste corpuri cerești semnifică lumina dătătoare de viață, iar blocarea lor astronomică aduce semnificații de rău augur. Din punct de vedere astrologic, ele semnifică criza și nevoia urgentă de a schimba direcția.

Noua axă a eclipselor în Taur și Scorpion a început pe 19 noiembrie 2021. Această axă de opoziție indică un pivot și o metamorfoză în hărțile natale care pot fi atât subliminale, cât și substanțiale.

Eclipsele din 2022 vor continua unele dintre schimbările drastice pe care le-a adus în 2021. Ultima dată când au avut loc eclipse pe axa Taur-Scorpion a fost în 2012-2014. Ar fi util să privim astfel înapoi pentru a observa orice schimbări și tranziții care s-au petrecut în viața noastră atunci. Practic, este o perioadă epuizantă. Așa că trebuie să ne ușurăm corpul, mintea, inima și spiritul. Eclipsele sunt însă bune pentru curățare.

Dar aspectele planetare influențează diferit fiecare zodie.

Berbec 

Poate fi neplăcut și dureros să-ți amintești lucruri din trecut dar este nevoie să faci acest lucru pentru a te vindeca. Este un an în care reformulezi modul în care îți înțelegi valoarea. Asta înseamnă să te bazezi pe grupurile de prieteni și colegi cărora le pasă de tine și să pui în practică toată munca de până acum. 

Taur

Trebuie să renunți la neadevăruri și idei fictive despre cine ești și cine ar trebui să fii. Acest lucru poate provoca reacții contrastante din partea oamenilor din jurul tău. Cu toate acestea, ești sprijinit pentru a trece printr-o transformare uimitoare. Ceilalți te vor vedea prosperând. Drept urmare, în 2022 vei spune răspunde afirmativ doar atunci când știi că vei realiza ceea ce afirmi.

Gemeni

Lasă-te în derivă, spre căi și direcții neclare. Lucrurile nu ți se vor părea pe deplin tangibile, dar poți planta semințe pentru succesul și inspirația viitoare. Petrece timp înțelegându-ți convingerile și ceea ce are nevoie corpul tău, astfel încât să devii persoana care îți imaginezi că ești.

Rac

2022 este anul care va aduce echilibru în lucrurile care au nevoie de îngrijirea și atenția ta. Unele dintre sursele tale de inspirație dispar și cauți noi muze și oameni cu care să faci schimb de idei. Petreci mai mult timp călătorind. Așteaptă-te la emoții care îți vor bloca imaginația. Cheia este să fii deschis să explorezi lucruri noi. 

Leu

Acest an îți va schimba așteptările în moduri imprevizibile. Îți va fi mult mai ușor să te împaci cu sinele tău trecut, care nu mai seamănă cu cine ești astăzi. Creșterea este bună, chiar dacă e dureroasă. Fii curajos pentru a-ți înfrunta noile aspirații. Ia-ți rămas bun cu tandrețe și compasiune de la oamenii, locurile și situațiile din trecut. 

Fecioară

2022 va aduce oameni buni și relații în viața ta, dar nu fără participarea ta activă. Angajamentul tău de a-ți onora valorile și principiile va face loc unui fel de vulnerabilitate care te face mai puțin rigid. Uneori, respectabilitatea nu te poate salva și nici nu-ți aduce dragostea celor din jur, dar îți vei împărtăși rănile cu oamenii potriviți.

Balanță

Asumarea riscurilor este tema anului, în special în ceea ce privește colaborările și eforturile creative. Însă, pe cât de mult înclini spre colaborare, pe atât ești un spirit solitar și independent. Uneori, lăsarea oamenilor să intre în sufletul tău și acceptarea ajutorului din partea lor poate fi o sarcină grea. Astfel că acest an va trebui să accepți îngrijirea de care ai nevoie, nu ca o confirmare a neajunsurilor tale, ci pentru a accepta iubirea persoanelor din jurul tău.

Scorpion

Relațiile tale personale trec prin schimbări semnificative. Acest lucru se datorează faptului că te-ai schimbat atât de mult încât ești aproape de nerecunoscut. Aplecă-te spre ceea ce îți aduce bucurie și plăcere, fără a te rușina de felul în care ești perceput.

Săgetător

Ai nevoie de odihnă în acest an. Viața ta de zi cu zi poate fi plină de responsabilități și alegi un nou drum care îți aduce alte oportunități. Însă pentru a fi productiv trebuie să te și relaxezi. 

Capricorn

Când te-ai gândit ultima dată la romantism? 2022 aduce mai multă senzualitate în viața ta. Scapă de vampirii energetici și vindecă-te de traumele din trecut.

Vărsător

Anul acesta te vei muta într-o nouă casă. Ai parte de multe schimbări legate de apartenența ta la familie. Multe dintre acestea sunt rezultatul faptului că ai devenit o persoană mai bună.

Pești

Deși s-ar putea să te simți neinspirat, 2022 îți va aduce motivație și idei noi. Este anul prezenței conștiente și al atenției mai mari asupra modului în care îți trăiești viața de zi cu zi. Această conștientizare va clarifica modul în care trăiești. Abandonează visele și obiectivele care nu mai corespund. Fii deschis și curios la schimbările care vin. 

×
Subiecte în articol: previziuni 2022 horoscop 2022 horoscop