x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Facebook, vinovată în Olanda pentru folosirea incorectă a datelor personale ale utilizatorilor

Facebook, vinovată în Olanda pentru folosirea incorectă a datelor personale ale utilizatorilor

de Redacția Jurnalul    |    15 Mar 2023   •   19:30
Facebook, vinovată în Olanda pentru folosirea incorectă a datelor personale ale utilizatorilor
Sursa foto: Hepta

O instanță olandeză a stabilit că Facebook Ireland, filiala europeană a companiei Meta, a folosit incorect datele personale ale cetățenilor din Țările de Jos timp de un deceniu, în perioada 2010-2020, scrie Reuters.

"Informaţiile personale au fost procesate în scopul de a genera publicitate. Informaţiile personale au fost oferite unor terţi fără ca utilizatorii Facebook să fie informaţi şi fără să existe o bază legală pentru acest lucru", se arată în decizia instanței.

Compania Meta transmite că este mulțumită cu unele părți din hotărârea judecătorească dar va face apel împotriva altor decizii. 
"Ştim că este importantă confindențialitatea pentru utilizatorii noştri olandezi şi dorim ca ei să deţină controlul asupra modului în care datele lor personale sunt folosite".

Reclamant este organizaţia Data Privacy Stichting, lansată în 2020, ca parteneriat între un grup de firme de avocatură şi Asociaţia pentru protecţia drepturilor consumatorilor olandezi, pentru a obţine despăgubiri în instanţă.

Deocamdată nu s-a ajuns la stabilirea despăgubirilor. 

 

×
Subiecte în articol: facebook olanda date personale utilizatori