x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Criză și în IT. Google amână bonusurile pentru angajaţi

Criză și în IT. Google amână bonusurile pentru angajaţi

de Redacția Jurnalul    |    29 Ian 2023   •   22:00
Criză și în IT. Google amână bonusurile pentru angajaţi

Google amână cu câteva luni bonusurile de sfârşit de an, demonstrând în acelaşi timp un principiu cheie al finanţelor casnice: nu conta pe banii pe care nu îi ai în cont, scrie CNBC, citat de Ziarul Financiar.

„Dacă ştii că banii sunt pe drum, te poţi gândi (la) ce ai putea dori să faci cu ei, dar nu cheltuiţi banii înainte de a-i primi”, a spus Carolyn McClanahan, director de planificare financiară la Life Planning Partners.

Angajaţii Google care se califică pentru bonusuri vor primi 80% din sumă în ianuarie, restul urmând în martie sau aprilie, potrivit unui document obţinut de CNBC. Aceasta este o abatere de la practica tipică a Google de a plăti bonusurile complete în ianuarie. Un purtător de cuvânt al Google a spus că a comunicat „pe larg” această schimbare.

Google a mai anunţat, vineri, că va concedia aproximativ 12.000 de oameni.

„În timp ce companiile se pregătesc pentru ceea ce urmează în 2023, au oferit bonusuri mai mici de sfârşit de an pentru 2022”, a scris Luke Pardue, economist la Gusto, într-o analiză recentă, făcând aluzie la o perspectivă economică incertă pentru anul următor.

Momentul şi valoarea bonusurilor de sfârşit de an nu sunt, în general, o garanţie - aşa cum au arătat marile companii recent. Şi asta înseamnă că lucrătorii nu ar trebui să cheltuiască bani pe care anticipează că îi vor primi, dar nu îi au încă.

„Companiile sunt atât de variabile în ceea ce priveşte modul în care determină şi plătesc bonusurile”, a spus McClanahan, membru al Consiliului consultativ al CNBC.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: google bonusuri angajați