x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Google aniversează un sfert de secol de existență. Povestea din spatele monitoarelor

Google aniversează un sfert de secol de existență. Povestea din spatele monitoarelor

de Redacția Jurnalul    |    27 Sep 2023   •   19:30
Google aniversează un sfert de secol de existență. Povestea din spatele monitoarelor
Sursa foto: google

Compania americană Google aniversează, astăzi, 25 de ani de la înființare printr-un Doodle special care reflectă evoluţia şi impactul companiei în mediul online. Evenimentul este sărbătorit în toată lumea. 

Motorul de căutare online a fost creat în 1998 de doi doctoranzi la Universitatea Stanford, Larry Page și Sergey Brin. Google oferă o metodă simplă și rapidă de găsire a informațiilor pe web, având o bază de date despre peste 8 miliarde de site-uri.

Compania a pornit cu o investiție de 100.000 de dolari din partea unuia dintre cofondatorii companiei Sun Microsystems, Andy Bechtolsheim, care credea că un motor de căutare pe Internet poate revoluționa lumea. Și a avut dreptate!

Numele "Google" este un joc de cuvinte de la googol, neologism din limba engleză, pus în circulație de către americanul Milton Sirotta în 1938, prin care desemna un număr foarte mare, format dintr-un 1 urmat de 100 de zerouri (10100).

Google dispune stăzi și de motoare de căutare pentru imagini, cărți, bloguri, știri, documente, quizuri și directoare web. Mai conține și jocuri distractive ”easter eggs” care pot fi găsite căutând ”google hacks”.

De-a lungul timpului a dezvoltat produse revoluționare, precum Gmail și Google Search, care sunt utilizate de miliarde de oameni. Google a fost implicat în numeroase achiziții și lansări de produse, inclusiv YouTube, Android și Google Maps.

A fost considerată cea mai puternică marcă la nivel global în 2007, după criteriul valorii - 86.057 milioane dolari - și după percepția utilizatorilor, următoarele locuri fiind ocupate de General Electric, Microsoft, Coca-Cola, China Mobile, IBM, Apple, McDonald's, Nokia și Marlboro.

La sfârșitul lui 2007 a fost considerată compania americană cu cea mai bună reputație datorită modului în care își tratează angajații.

×
Subiecte în articol: google aniversare