x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Iranul şi-a triplat producţia de rachete

Iranul şi-a triplat producţia de rachete

07 Mar 2018   •   10:06
Iranul şi-a triplat producţia de rachete

Teheranul şi-a triplat producţia de rachete, a declarat un comandant al Gardienilor Revoluţiei din Iran, unitatea de elită a armatei, fără a preciza în ce perioadă a avut loc această creştere, a anunţat agenţia de presă Fars.

 

"În trecut trebuia să dăm o mulţime de explicaţii diferitelor organizaţii în legătură cu acţiunile noastre, însă lucrurile s-au schimbat", a declarat generalul de brigadă, Amir Ali Hajizadeh, şeful diviziei aerospaţiale a Gardienilor Revoluţiei, citat de Fars.

"Producţia noastră (de rachete) a crescut de trei ori faţă de perioada trecută", a mai spus el. Guvernul, parlamentul şi alţi oficiali iranieni au fost de acord asupra necesităţii producţiei de rachete sol-sol, a mai spus Hajizadeh.

Ministrul de externe francez Jean-Yves Le Drian s-a aflat luni în vizită în Iran pentru a cere Teheranului garanţii în ceea ce priveşte programul său balistic şi ambiţiile sale regionale, pentru a încerca să salveze acordul din 2015 asupra programului nuclear iranian, din care SUA ameninţă să se retragă, scrie agerpres.

Importanţi oficiali iranieni i-au spus şefului diplomaţiei franceze că programul balistic al Iranului nu poate fi negociat.

Preşedintele american Donald Trump a acceptat la 12 ianuarie - pentru a treia oară de la accederea sa în funcţie - să prelungească suspendarea sancţiunilor economice împotriva Iranului, dând totodată un termen de 120 de zile pentru celelalte puteri semnatare să revizuiască "cel mai rău" dintre acorduri, în caz contrar ameninţând cu retragerea SUA din acest acord.

×