x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Meta plănuiește alte mii de disponibilizări, după concedierile pe scară largă

Meta plănuiește alte mii de disponibilizări, după concedierile pe scară largă

de Redacția Jurnalul    |    07 Mar 2023   •   20:15
Meta plănuiește alte mii de disponibilizări, după concedierile pe scară largă
Sursa foto: Hepta

Meta plănuiește o nouă rundă de disponibilizări care ar putea afecta mii de angajați, potrivit unui raport Bloomberg News publicat luni seară.

Reducerile de locuri de muncă ar putea începe în această săptămână și reprezintă o rundă suplimentară de disponibilizări, care se adaugă celor 13% dintre lucrătorii Meta care au fost concediați în cadrul unui plan major de reducere a costurilor anunțat în noiembrie, notează CNBC.

Directorul general al Meta, Mark Zuckerberg, a indicat anterior că gigantul rețelelor de socializare se va concentra în acest an asupra eforturilor menite să reducă costurile companiei, prezentând anul 2023 ca fiind "Anul eficienței". El le-a spus analiștilor în februarie că Meta se concentrează pe "tăierea proiectelor care nu sunt performante sau care ar putea să nu mai fie cruciale" și că plănuiește să "elimine straturile de management intermediar pentru a lua decizii mai rapid".

Eforturile de reducere a costurilor vin într-un moment dificil pentru compania de tehnologie de consum, care a declarat că în trimestrul al 4-lea costurile și cheltuielile sale au crescut cu 22% de la an la an, la 25,8 miliarde de dolari, în timp ce vânzările totale au scăzut cu 4%, la 32 miliarde de dolari.

Activitatea principală de publicitate online a Meta continuă să se confrunte cu obstacole din cauza unor factori precum o piață de publicitate digitală dificilă, efectele persistente ale actualizării de confidențialitate a iOS din 2021 de către Apple și concurența sporită din partea TikTok, deținută de ByteDance.

Între timp, compania continuă să investească masiv în dezvoltarea metaversului, despre care Meta consideră că ar putea reprezenta următoarea frontieră pentru informatica de masă. Divizia Reality Labs a companiei, care are sarcina de a construi tehnologiile de realitate virtuală și realitate augmentată necesare pentru metavers, a adus venituri de 727 de milioane de dolari în trimestrul al patrulea, dar a înregistrat și o pierdere operațională de 4,28 miliarde de dolari.

Zuckerberg a declarat că își va "asuma răspunderea" pentru planurile de reducere a costurilor anunțate anterior de companie, afirmând că vede concedierile "ca pe o ultimă soluție".

"Restructurăm echipele pentru a ne crește eficiența", a declarat Zuckerberg în toamna anului trecut, când Meta a anunțat concedieri: "Dar aceste măsuri nu ne vor aduce cheltuielile la nivelul creșterii veniturilor noastre, așa că am luat, de asemenea, decizia dificilă de a concedia oameni".

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: meta concedieri