x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Neuralink recrutează persoane cu dizabilități grave pentru a testa siguranța cipurilor cerebrale

Neuralink recrutează persoane cu dizabilități grave pentru a testa siguranța cipurilor cerebrale

de Redacția Jurnalul    |    20 Sep 2023   •   10:00
Neuralink recrutează persoane cu dizabilități grave pentru a testa siguranța cipurilor cerebrale

Neuralink, compania de tehnologie de neurotehnologie a lui Elon Musk, recrutează candidați persoane cu dizabilități grave pentru primele sale teste clinice pe oameni, urmând să vadă dacă cipurile cerebrale sunt sigure, potrivit Business Insider.

Neuralink a transmis într-un anunț făcut marți că studiul va evalua siguranța implanturilor sale și a roboților chirurgicali.

Neuralink a declarat că obiectivul lor inițial cu acest studiu „este de a acorda oamenilor capacitatea de a controla un cursor sau o tastatură de calculator doar cu ajutorul gândurilor lor”.

Compania a adăugat că studiul se adresează celor care suferă de tetraplegie din cauza unei leziuni a măduvei spinării cervicale sau a sclerozei laterale amiotrofice (SLA). SLA este o boală neuromusculară care distruge progresiv sistemul nervos și inhibă controlul muscular.

Musk a fondat Neuralink în 2016 cu o echipă de oameni de știință și ingineri. Musk are speranțe mari în ceea ce privește activitatea companiei - a declarat în 2019 că speră că aceasta ar putea ajuta omenirea să realizeze „simbioza cu inteligența artificială”.

La un eveniment al companiei de anul trecut, Musk a spus că va testa cipurile cerebrale ale Neuralink pe el însuși atunci când vor începe testele pe oameni.

„Ai putea avea un dispozitiv Neuralink implantat chiar acum și nici măcar nu ai ști. Adică, ipotetic”, a spus Musk. „Într-una dintre aceste demonstrații, de fapt, într-una dintre aceste demonstrații, o voi face”. Nu este clar dacă Musk va face parte din aceste teste prime pe subiecți umani.

În luna mai, Neuralink a primit aprobarea din partea Administrației pentru Alimente și Medicamente (Food and Drug Administration) pentru a începe testele pe oameni. Până în prezent, Neuralink a efectuat doar teste pe animale precum porcii și maimuțele.

În decembrie 2022, Reuters a relatat că Neuralink face obiectul unei anchete federale pentru abuzuri privind bunăstarea animalelor. Aproximativ 1.500 de animale - inclusiv oi, porci și maimuțe- au fost ucise de când au început testele în 2018, potrivit Reuters.

„La Neuralink, suntem absolut hotărâți să lucrăm cu animalele în cel mai uman și etic mod posibil”, a declarat compania într-o postare pe blog publicată în februarie 2022.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: neuralink elon musk