x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Cum arata masina fara volan si fara pedale!

Cum arata masina fara volan si fara pedale!

15 Ian 2018   •   16:14
Cum arata masina fara volan si fara pedale!

La salonul mondial Consumer Electronics Show (CES), care si-a inchis duminica portile la Las Vegas, General Motors a creat senzatie dezvaluind autoturismul autonom al viitorului, care nu are nici volan si nici pedale. Masina construita cu ajutorul expertilor de la Cruise Automation, intreprindere achizionata in 2016.

 

"Peste 20 de ani, evenimentul de astazi va fi prezentant drept un moment de cotitura in ceea ce va deveni comercializarea de vehicule fara nici un control manual", a comentat Kyle Vogt, directorul general al Cruise Automation.

Ceea ce surprinde este simetria perfecta din interiorul automobillului. Cele doua scaune din fata sunt dotate, fiecare, cu ecrane pe spatele tetierei.

In plafon a fost montat un buton de oprire de urgenta, indispensabil pentru masinile fara sofer.

In mod paradoxal, autoturismul prezentat de General Motors este echipat cu un tablou de bord foarte clasic, cu butoate pentru "warning" sau pentru aer rece.

De altfel, sistemul de informatii pare minimizat comparativ cu ecranele dactile prezentate de concurentii GM la CES 2018. Mercedes, spre exemplu, a demonstrat un sistem extrem de navigatie extrem de fluid cu voce sau pe ecran digital.

×
Subiecte în articol: general motors masina fara volan