x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech India scrie istorie: racheta lansată pe 14 iulie a intrat pe orbita Lunii și va încerca o aselenizare la polul sud

India scrie istorie: racheta lansată pe 14 iulie a intrat pe orbita Lunii și va încerca o aselenizare la polul sud

de Redacția Jurnalul    |    06 Aug 2023   •   10:20
India scrie istorie: racheta lansată pe 14 iulie a intrat pe orbita Lunii și va încerca o aselenizare la polul sud
Sursa foto: Hepta

Racheta lansată de India a ajuns pe orbita Lunii și peste aproximativ două săptămâni va încerca să lase un vehicul la polul sud.

Agenția spațială din India a anunțat că misiunea Chandrayaan-3 a ajuns într-o etapă foarte importantă, potrivit BBC. Racheta a intrat pe orbita lunară și va încerca să lase vehiculul pe suprafața Lunii pe 23 sau 24 august

Misiunea istorică a început pe 14 iulie. Este cea de-a treia misiune a indienilor pe Lună, dar ar putea fi prima care va duce la o aselenizare în apropierea polului sudic, puțin explorat. În cazul în care misiunea va reuși, India va fi doar a patra țară care va realiza o aselenizare, după SUA, fosta URSS și China.

Vehiculul va coborî împreună cu un modul de aterizare. Dacă totul va decurge conform planului, roverul cu șase roți se va catapulta de la bordul navei apoi și se va plimba printre rocile și craterele de pe suprafața planetei, adunând date și imagini care vor fi trimise pe Pământ pentru a fi analizate.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: india racheta spaţiu aselenizare