x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă A fost descoperită o nouă specie de dinozaur

A fost descoperită o nouă specie de dinozaur

06 Iun 2015   •   11:12
A fost descoperită o nouă specie de dinozaur

Paleontologii au descoperit un exemplar al unei noi specii de dinozauri cu coarne, în Alberta (Canada), vechi de 65 de milioane de ani, relatează vineri AFP.

Văr apropiat cu Triceratops, acest dinozaur ierbivor, a primit numele de Regaliceratops peterhewsi, de la cele trei coarne care formează o coroană şi de la numele celui care l-a descoperit (Peter Hew).

Însă oamenii de ştiinţă preferă numele de 'Hellboy' de la personajul de benzi desenate, celebru pentru coarnele sale.

Această descoperire va apărea în ultimul număr al revistei Current Biology. Craniul aproape intact al acestui dinozaur a fost găsit în urmă cu câţiva zeci de ani îngropat pe malul râului Oldlman din Alberta.

"Însă numai după ce osemintele au fost scoase cu grijă de către oamenii de ştiinţă în laborator din rocile în care erau încastrate am aflat că este vorba de o descoperite importantă", a explicat Caleb Brown, paleontolog la Royal Tyrrell Museum.

O reconstrucţie a lui 'Hellboy' arată că dinozaurul era similar în multe privinţe lui Triceratops, doar că avea un corn care pornea deasupra nasului şi alte două deasupra fiecărui ochi şi care formau o coroană impozantă.

Potrivit paleontologilor, descoperirea acestui nou dinozaur, el însuşi o curiozitate, este importantă mai ales pentru implicaţiile sale asupra evoluţiei dinozaurilor cu coarne. agerpres.ro

×