x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Alegerea parfumului ţine de mirosul propriului corp

Alegerea parfumului ţine de mirosul propriului corp

de Sînziana Stancu    |    10 Oct 2011   •   21:00
Alegerea parfumului ţine de mirosul propriului corp

Cercetatorii cehi au reusit sa dezlege enigma alegerii unui parfum, mai precis, de ce ne vine atat de greu sa ale­gem un parfum pentru persoana iu­bita sau pentru un prieten apro­piat.

Conform unui studiu recent pre­zentat de profesorul Jan Ha­vlicek, de la Universitatea din Praga, ale­gerea parfumului este influentata de mirosul natural al propriului corp, tendinta fiind sa alegem parfumul care se apropie cel mai mult de acest miros.

Studiul a mai aratat ca, atunci cand o persoana isi alege singura parfumul, dupa propriul sau gust, ea devine mai atragatoare pentru sexul opus. "Parfumurile sunt folosite de oameni de mii de ani, iar pana acum se credea ca sunt folosite mai mult pentru a masca mirosul natural al corpului si a ne ajuta sa fim mai atragatori cu ajuto­rul parfumului. In realitate, se pe­tre­ce o puternica reactie individuala intre un parfum si mirosul corpului nostru. Oamenii aleg parfumuri care sa le completeze mirosul natu­ral al corpului lor", a explicat Havlik pentru Sunday Telegraph.

Un alt specialist, profesorul Tim Jacob, de la Universitatea Cardiff, este de parere ca sistemul imunitar afec­tea­za alegerile noastre in materie de parfumuri. "Exista o corelatie sta­tistica ce arata ca exista o legatura in­tre tipul imunitar si preferinta pentru un anumit parfum. Se pare ca ne alegem parfumul care «re­flec­ta» sistemul nostru imunitar", a explicat Jacob.

×
Subiecte în articol: parfum