x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Broască ţestoasă, tată la 90 de ani

Broască ţestoasă, tată la 90 de ani

de Anca Aldea    |    22 Iul 2009   •   00:00
Broască ţestoasă, tată la 90 de ani

Aflat în deplină maturitate sexuală, Singuraticul George ("Lonesome George"), ultimul exemplar dintr-o specie de broaşte ţestoase uriaşe din Galapagos, ar putea deveni tată.



Zeci de ani, George nu s-a arătat deloc interesat de împerechere, motiv de îngrijorare pentru stăpânii săi. Acum însă, îngrijitorii ţestoasei, care a ajuns la vârsta de 90 de ani, au descoperit în ţarcul acesteia cinci ouă neeclozate. Oamenii au încercat în repetate rânduri să îl facă pe Singuraticul George să se împerecheze. Toate încercările au eşuat.

Acum însă a apărut o licărire de speranţă ­ responsabilii Parcului Naţional Galapagos au de aşteptat aproximativ 120 de zile până când ouăle mutate deja într-un incubator se vor dovedi fertile sau nu.

Singuraticul George, a cărui greutate este de 90 de kilograme, a uimit comunitatea ştiinţifică anul trecut, când s-a împerecheat pentru prima oară în ultimii 36 de ani (petrecuţi în captivitate). La momentul respectiv, ouăle depuse în urma împerecherii nu au fost fertile.

×
Subiecte în articol: natura