x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Descoperire UIMITOARE după 37 de ani! Fragmente din nava Challenger au fost descoperite în Florida

Descoperire UIMITOARE după 37 de ani! Fragmente din nava Challenger au fost descoperite în Florida

13 Noi 2022   •   07:35
Descoperire UIMITOARE după 37 de ani! Fragmente din nava Challenger au fost descoperite în Florida
Sursa foto: antena3CNN

La 37 de ani de la dezastrul navetei spațiale Challenger, au fost găsite fragmente din aceasta. A explodat în 1986, la câteva secunde după lansare, provocând moartea a 7 persoane aflate la bord, printre care și o profesoară.

Descoperirea unei părți din carcasa navetei în largul coastei Floridei a fost făcută, din întâmplare, de câțiva realizatori de documentare care căutau rămășițele unui avion vechi, dispărut în zonă în 1945.

"Această descoperire ne oferă ocazia de a ne opri încă o dată, de a ne aminti de cei 7 pionieri pe care i-am pierdut și de a reflecta asupra modului în care această tragedie ne-a schimbat", transmite ANSA., după ce a confirmat că fragmentul de 8 metri lungime provine de pe Challenger

Nava a fost distrusă când racheta a explodat la 73 de secunde după decolare, iar investigațiile ulterioare au identificat cauza ca fiind o defecțiune a garniturii de etanșare a unuia dintre propulsoarele laterale, ceea ce a dus la moartea celor 7 astronauți NASA aflați la bord și a profesoarei Christa McAuliffe, care urma să meargă în spațiu în cadrul unui program de informare cu școlile. Căutările au dus la descoperirea mai multor fragmente ale ambarcațiunii, dar unele dintre ele nu au fost recuperate niciodată.

NASA a adăugat că va analiza ce măsuri va lua în legătură cu noile părți descoperite și va face eforturi pentru a onora memoria astronauților de pe Challenger și a familiilor acestora.

×
Subiecte în articol: challenger florida