x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Faceţi cunoştinţă cu Flying Roadster - PRIMA MAŞINĂ ZBURĂTOARE (GALERIE FOTO)

Faceţi cunoştinţă cu Flying Roadster - PRIMA MAŞINĂ ZBURĂTOARE (GALERIE FOTO)

03 Oct 2014   •   15:27
Faceţi cunoştinţă cu Flying Roadster - PRIMA MAŞINĂ ZBURĂTOARE (GALERIE FOTO)

Flying Roadster este o maşina zburătoare, construită de compania slovacă AeroMobil, care cântăreşte 450 de kilograme şi are aripi din fibră de carbon ce se pliază în spatele cabinei. Primul patent al unei maşini zburătoare datează din 1903, însă anul acesta, mai precis pe 29 octombrie, va fi prezentată prima maşina zburătoare cu opţiune de comercializare, cu prilejul Conferinţei anuale a tehnologiei viitorului şi erei digitale de la Viena. 

Ultima versiune a maşinii a fi testată cu o zi înainte de prezentare, pe 28 octombrie. Flying Roadster are două locuri şi atinge în zbor viteza maximă de 124 de mile pe oră. 

"Vrem să facem ca transportul personal să fie mai emoţionant, mai eficient şi mai sustenabil. Cu tot mai multe maşini pe şosele şi cu aeroporturi tot mai aglomerate, a călători nu mai este ceea ce a fost", a declarat un oficial al companiei, citat de publicaţia spaniolă La Vanguardia.

Compania americană Terrafugia şi-a anunţat la rândul său intenţia de a produce un prototip de maşină zburătoare, însă data lansării pe piaţă a fost anunţată peste doi ani. (Agerpres)

Mai multe amanunte pe www.3dots.ro

×