x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Sinteza matricei energetice

Sinteza matricei energetice

de Romulus Popescu    |    22 Dec 2012   •   19:03
Sinteza matricei energetice
Sursa foto: Natalia Lukiyanova/Getty Images/Hemera

“Conştiinţa materializează unda”, a afirmat matematicianul John von Neumann, referindu-se la orice situaţie când un obiect fizic, aparent solid, se transformă într-o structură ondulatorie, cu alte cuvinte într-o undă, iar apoi este reconfigurat într-un obiect solid diferit, câteva clipe mai târziu. Această expresie reprezintă metafora perfectă care descrie terapia recomandată de doctorul Richard Bartlett în cartea sa “Matricea Energetică” (Editura Adevăr Divin).

Această activitate terapeutică nu presupune cunoaşterea sau înţelegerea efectivă a procesului care se petrece, ci doar este descris un proces inexplicabil, dar care există.
   
Aplicând această tehnică frecvent, pas cu pas se va deschide realitatea ascunsă dincolo de aparenţa evenimentelor exterioare. Viaţa nu va mai trece ca şi până atunci, ci se va simţi că ceea ce se va face zilnic implică o responsabilitate deosebită în folosirea în mod creator a Energiei Universale.
   
Doctorul William Tiller, unul dintre cei mai renumiţi fizicieni cuantici ai lumii şi cercetător al vindecării cu ajutorul Energiei Universale, afirmă: “Fiecare aplicaţie a intenţiei noastre reprezintă un act creator. În ultimă instanţă, aceasta ne învaţă cum să creăm corect şi eficient, generând anumite evenimente precise în lumea noastră senzorială”.
   
Pe scurt, New Age spune: “Omul îşi creează propria realitate”. De fapt, spune ştiinţa, noi nu facem altceva decât să impunem un act de creaţie conştientă, silind realitatea să se conformeze cu parametrii sau cu tiparul creat de noi. Dacă se propune realizarea schimbării anumitor condiţii fizice, rezultatul nu reprezintă neapărat ceea ce este optim. Dacă nu se porneşte de la un rezultat anticipat, uşa rămâne deschisă pentru ca Graţia Divină să acţioneze aşa cum doreşte, într-o manieră inimaginabilă pentru omenire.
   
Dar, pentru a avea acces la Totalitate trebuie să putem ajunge la eliberarea gândirii de Eul Propriu, adică la starea de vid a gândirii personale.
   
Arta de a simţi blocajele energetice nu este un proces fizic “şi nu are nimic de-a face cu convenţiile asociate, cu conceptul de «lucru cu energia» pe care îl folosesc foarte mulţi terapeuşi specializaţi în bioenergie. Cel mai adesea procesul se petrece instantaneu deşi ramificaţiile sau efectele Tehnicii celor Două Puncte şi ale celorlalte proceduri pe care le folosim noi pot «continua să se desfăşoare» în timp. Dacă te vei raporta la acest proces, considerând că se desfăşoară în timp sau că lucrezi cu energie, tu nu vei face dacât să îţi limitezi singur experienţa legată de Matricea Energetică, reducând-o la ceea ce te aştepţi să se întâmple”.
   
Tehnica celor Două Puncte, de căutarea şi găsirea lor, are ca scop, pe de-o parte, evaluarea unei anumite realităţi ce permite observarea transformărilor produse şi, pe de altă parte, este un exerciţiu de imaginaţie prin care se ajunge la fuzionarea sau rezonarea cu persoana tratată, nu pe nivel fizic, ci pe un tipar energetic, pe o reprezentare holografică a energiei organizate de conştiinţă.
   
Iată, sintetizată punctual Tehnica celor Două Puncte, aşa cum a făcut-o doctorul Richard Bartlett.
    “1. Localizează pe corpul tău sau al pacientului tău un punct pe care îl simţi rigid, împietrit sau dur.
     2. Caută apoi un al doilea punct, aflat în conexiune cu primul, care face ca senzaţiile oferite de primul punct să se amplifice, ca şi cum între cele două puncte ar exista o forţă de atracţie.
     3. Stabilirea unei relaţii relativ arbitrare între cele două puncte permite efectuarea unei măsurători. Aminteşte-ţi că, potrivit teoriei cuantice, nu poţi observa ceva fără a intra în rezonanţă cu el. Simpla acţiune a observării conexiunii dintre cele două puncte şi a angrenării simţurilor şi imaginaţiei tale stabileşte o astfel de rezonanţă, materializând unda materie / conştiinţă pe care ai ales să o observi şi să interacţionezi cu ea.
     4. Observă orice schimbare potenţială. De multe ori, zona dintre cele două puncte se simte mai moale şi mai puţin rigidă. Sesizează schimbările ritmului respiratoriu sau eventualele puseuri de căldură. Nu este deloc neobişnuit ca trupul să înceapă să se legene sau să execute mişcări care par să urmeze ritmul unei forţe primordiale necunoscute. Rămâi aproape de pacient, întrucât dacă ai intrat într-adevăr în starea de conştiinţă pe care o descriu, acesta ar putea leşina pe moment. Fii pregătit pentru orice reacţie din partea lui, inclusiv pentru un râs necontrolat, pentru lacrimi sau pentru o altă formă de eliberare emoţională / fizică.”
   
Principalele aspecte care trebuiesc reţinute sunt:
    “1. Pentru a face o măsurătoare, trebuie să stabileşi cel puţin două puncte.
     2. Dacă doreşti să înveţi ceva nou, trebuie să observi schimbările petrecute în organismul pacientului.
     3. Sesizarea acestor schimbări te va ajuta să te eliberezi de prejudecăţile critice şi va crea spaţiul necesar pentru noii paşi concreţi care trebuiesc urmaţi. Alfel spus, vei învăţa astfel o nouă activiate, care, odată cu practica, va tinde să devină un talent nou.”
    Cu ajutorul Matricei Energetice se ajunge la o Călătorie în Timp, trecând prin următorii paşi:
    “1. Efectuează o măsurătoare, aşa cum ai învăţat prin Tehnica celor Două Puncte.
     2. Întrebă-ţi pacientul ce vârstă are. În acest fel, vei avea un punct de plecare sau un cadru de referinţă temporal al Punctului Zero...
     3. Începi să numeri înapoi, din cinci în cinci ani, continuând să susţii cele două puncte.
     4. Stabileşte-ţi intenţia ca undele cuantice ale schimbării să se activeze atunci când «ajungi» la momentul temporal al evenimentului cu care doreşti să interacţionezi. Adevărul este că nu trebuie să cunoşti neapărat vârsta corectă la care s-a produs evenimentul. De îndată ce te vei apropria de acest moment, cele două puncte pe care le susţii vor începe să devină mai moi şi se vor relaxa sub mâinile tale.
     5. Fii pregătit pentru posibilitatea unei mari eliberări energetice la nivel fizic sau emoţional atunci când se întâmplă acest lucru. Dacă lucrezi cu un pacient, iar acesta trăieşte un moment de catarsis, mângâie-l cu blândeţe, dar nu încerca să interferezi cu procesul de prelucrare a informaţiilor receptate de el.
     6. După ce lucrurile se liniştesc, fă o nouă verificare cu ajutorul Tehnicii celor Două Puncte. Dacă este necesar, repetă întregul proces, întrucât este posibil să existe momente diferite pe care trebuie să le accesezi pentru a rezolva complet problema sau tiparul care îl afectează pe pacient.
   
Experimentând cu perseverenţă, încredere în propriile forţe şi extinzând graniţele imaginaţiei se poate ajunge la performanţă. De mare ajutor poate fi şi site-ul doctorului Bartlett, www.matrixenergetics.com. Succes!


×
Subiecte în articol: sinteza matrice energie fizic