x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă (VIDEO) Oamenii de știință AU REUȘIT! Pentru prima dată, VIRUSUL HIV a fost ȘTERS din AND-ul uman!

(VIDEO) Oamenii de știință AU REUȘIT! Pentru prima dată, VIRUSUL HIV a fost ȘTERS din AND-ul uman!

28 Mar 2015   •   07:41
(VIDEO) Oamenii de știință AU REUȘIT! Pentru prima dată, VIRUSUL HIV a fost ȘTERS din AND-ul uman!
Sursa foto: (VIDEO) Oamenii de știință AU REUȘIT! Pentru prima dată, virusul HIV a fost ȘTERS din AND-ul uman!

Odată ce virusul HIV cucerește o celulă umană, acesta va rămâne acolo pentru totdeauna. Își introduce permanent genomul său ucigaș în ADN-ul victimelor sale, forțându-le să solicite tratament medical pentru tot restul vieții lor. Dar acum, pentru prima data, cercetatorii din Philadelphia au descoperit o modalitate de a șterge complet virusul HIV din celule umane. Procedeul se numește "snipping".

Intr-un studiu publicat sub egida "Proceedings of the National Academy of Sciences", Dr. Kamel Khalili si colegii săi, descriu în detaliu modul în care au creat instrumente moleculare pentru a șterge definitiv vorusul HIV-1 din ADN-ul uman. Odată activată, o enzimă numită nuclează va fi direcționată cu un "fir" de direcționare a ARN-ului numit ghid ARN (gARN) și va vâna genomul viral scoțându-l complet din ADN. Apoi mecanismul de regenerare a celulelor va fi activat, lipind capetele libere ale genomului din nou împreună, având ca rezultat o celulă sănătoasă, fără vreo urmă de virus. Aceste instrumente moleculare dețin, de asemenea, și promisiunea unui vaccin terapeutic. Celulele înarmate cu combinația gARN-nuclează s-au dovedit impermeabile la o nouă infecție cu HIV.

Din păcate, mai durează până când se va putea pune la punct un vaccin. Dr. Khalili estimează că este vorba de încă 2-3 ani până vor obține un produs sigur. Până atunci, Dr. Kamel Khalili spune că conceptul a dat rezultate și abia așteaptă ca vaccinul să intre în testele finale.

La nivel mondial, mai mult de 33 de milioane de oameni au HIV.


×
Subiecte în articol: hiv AND snipping gARN Kamel Khalili virusul hiv