x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget “2014 va fi un an de referinţă pentru evoluţia Internetului”. Vezi de ce ar trebui să ne ÎNGRIJOREZE această declaraţie

“2014 va fi un an de referinţă pentru evoluţia Internetului”. Vezi de ce ar trebui să ne ÎNGRIJOREZE această declaraţie

22 Ian 2014   •   20:09
“2014 va fi un an de referinţă pentru evoluţia Internetului”. Vezi de ce ar trebui să ne ÎNGRIJOREZE această declaraţie

Anul 2014 va fi unul de referinţă pentru viitorul Internetului, iar evoluţiile care au loc vor schimba în mod fundamental viaţa de zi de zi a oamenilor, a afirmat miercuri directorul general al Yahoo, Marrisa Mayer, într-o dezbatere la Forumul Economic Mondial de la Davos.

"Se întâmplă lucruri fundamentale. Dacă te uiţi la tehnologia dispozitivelor mobile, la lărgimea benzii, la Internetul lucrurilor, toate acestea vor schimba viaţa de zi cu zi a oamenilor într-un mod fundamental", a spus Mayer 

Internetul lucrurilor este un concept destul de simplu în aparenţă, dar complex din punct de vedere logistic, respectiv companiile pot pune cipuri in obiecte, maşini, termometre, frigidere, becuri, iar acestea pot fi astfel controlate de la distanţă.

Mayer consideră că până la sfârşitul acestui an Yahoo va înregistra un trafic de Internet prin intermediul dispozitivelor mobile mai mare decât prin intermediul PC-urilor, relatează CNBC, preluat de Mediafax.ro.

Mayer consideră că situaţia actuală legată de confidenţialitatea datelor este neclară şi a cerut organizarea unor dezbateri la nivel internaţional referitoare la transparenţă, în urma dezvăluirilor referitoare la activităţile de monitorizare efectuate de Agenţia pentru Securitate Naţională (NSA) din Statele Unite.

"Când treci prin filtrele de securitate de la un aeroport, când obţii carnetul de conducere auto, ştii exact la ce să te aştepţi din partea guvernului", a spus Mayer, care consideră că oamenii nu ştiu ce informaţii sunt colectate despre ei şi cum sunt folosite.






 

×