x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Acord - Nokia schimbă bateriile cu probleme

Acord - Nokia schimbă bateriile cu probleme

de Marina Constantinoiu    |    27 Aug 2007   •   00:00
Acord - Nokia schimbă bateriile cu probleme

Vi se incinge telefonul mobil, cănd e la incărcat? Aveţi o baterie de tip BL-5C? Atunci informaţiile care urmează s-ar putea să vă intereseze.


Matsushita Battery Industrial Co. Ltd. din Japonia va suporta costurile directe asociate cu notificarea din 14 august 2007 privind supraincălzirea acumulatorilor marca Nokia BL-5C fabricaţi de compania japoneză, a anunţat producătorul finlandez de telefoane mobile Nokia, citat de Rompres. Această decizie a fost luată de comun acord de cele două companii, Nokia şi Matsushita Battery Industrial.


RISC DE SUPRAINCALZIRE. Compania Nokia a anunţat la mijlocul lunii august că unul dintre produsele sale, acumulatorul marca Nokia BL-5C, fabricat de compania japoneză Matsushita Battery Industrial, in perioada decembrie 2005 - noiembrie 2006, prezintă risc de supraincălzire in timpul incărcării, ca urmare a unui scurtcircuit, ceea ce face ca acumulatorul să se disloce.


"Companiile Nokia şi Matsushita au o relaţie de afaceri de lunga durată şi colaborează indeaproape pentru gestionarea acestei situaţii," a declarat preşedintele Matsushita Batttery, Masatsugu Kondo. Compania japoneză a fost de acord să suporte costurile directe asociate cu notificarea, inclusiv, printre altele, costurile de logistică, cele legate de centrele de asistenţă şi costurile inlocuirii acumulatorilor, a mai spus preşedintele Matsushita Batttery.


PRIORITAŢI. "Siguranţa utilizatorilor, fiabilitatea şi calitatea produselor Nokia reprezintă priorităţile noastre. Suntem foarte mulţumiţi de buna colaborare intre Nokia şi Matsushita. Impreună intenţionăm să oferim clienţilor cele mai bune servicii de asistenţă şi să reducem la minimum inconvenientele asociate cu această notificare," a declarat Robert Andersson, şeful diviziei Nokia Customer and Market Operations.


CUM SE PROCEDEAZA.
Utilizatorii care deţin acumulatori BL-5C ce fac obiectul acestei notificări pot solicita inlocuirea gratuită a acumulatorului. Pentru a stabili dacă un acumulator cade sub incidenţa prezentei notificări, utilizatorii pot accesa website-ul www.nokia.com/batteryreplacement sau pot contacta serviciul local Nokia de asistenţă.


FURNIZORI. Nokia lucrează cu mai mulţi furnizori pentru fabricarea acumulatorilor BL-5C, aceştia fabricănd in total peste 300 milioane acumulatori BL-5C. Avertizarea lansată de Nokia se aplică exclusiv unui număr de 46 milioane acumulatori fabricaţi de Matsushita in perioada decembrie 2005 - noiembrie 2006, din răndul cărora s-au raportat la nivel global aproximativ 100 incidente de supraincălzire, toate produse in timpul incărcării. Nu au fost raportate vătămari corporale sau pagube materiale grave.


Potrivit informaţiilor deţinute de compania Nokia, acest aspect nu afectează nicio altă utilizare a terminalului. Modelul BL-5C este unul dintre cele 14 modele de acumulator diferite, utilizate pentru produsele Nokia. Aşa cum se intămplă şi in cazul componentelor sale, Nokia dispune de o strategie care se bazează pe mai mulţi furnizori producători de acumulatori, inclusiv pentru modelul BL-5C. Matsushita este unul dintre furnizorii Nokia pentru acumulatorul BL-5C.
  Â

×
Subiecte în articol: IT nokia bl-5c matsushita