x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Bate SF-ul: Avionul viitorului, conceput de Airbus.

Bate SF-ul: Avionul viitorului, conceput de Airbus.

14 Iun 2011   •   07:23
Bate SF-ul: Avionul viitorului, conceput de Airbus.

Peste 40 de ani, calatoria cu avionul va capata o noua dimensiune. Prin cabina de pilotaj se va vedea totul in jur, in aeronava vor fi zone de relaxare, display-uri holografice si baruri dotate complet, pentru socializare. Inginerii companiei Airbus au dezvaluit la Londra un concept nou de avion, care ar putea deveni realitate in anul 2050.

Cabina de pilotaj ar putea fi construita pe baza conceptului de structura bionica, iar prin folosirea noilor tehnologii vor scadea arderile de combustibil si noxele. Inca nu se stie cum planuiesc cei de la Airbus sa ofere avioanelor un invelis transparent, dar cu siguranta noua aeronava nu este destinata celor care se tem de zbor.

Planurile Airbus au fost detaliate si de cei de la Daily Mail, care scriu ca, in primul rand, clasele "business" si "economic" vor fi inlocuite, in fata, de zone pentru relaxare si un bar complet dotat pentru socializare.

Pasagerii vor putea sa vada absolut orice in timpul zborului, atat in partile laterale ale avionului, cat si in fata, prin cabina de pilotaj. Mai mult, peretii aparatului se vor schimba in functie de lumina exteriora. Vor exista, de asemenea, display-uri holografice de tip "pop-up", precum si lumini interioare destinate relaxarii, care se vor aprinde in functie de caldura corpurilor umane.

×