x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Blackberry Z30, ultima sforţare canadiană

Blackberry Z30, ultima sforţare canadiană

de Alexandru Radescu    |    18 Sep 2013   •   17:41
 Blackberry Z30, ultima sforţare canadiană
Sursa foto: Blackberry Z30

Producătorul canadian Blackberry şi-a însoţit lansările de la începutul anului (Z10, Q10 şi OS 10) cu zvonurile cum că ar accepta oferta de achiziţie din partea gigantului chinez Lenovo. Urmarea: o creştere a acţiunilor la bursă.

Iată că noul smartphone anunţat azi, BB Z30, apare pe fondul zvonurilor în care rolul de potenţial cumpărător este deţinut de un alt gigant chinez, Huawei.

Revenind la Z30, este terminalul cu cel mai mare ecran tactil din portofoliu: 5 inci Super AMOLED, rezoluţie 1280 x 720. Ceea ce aduce densitatea pixelilor la valoarea 295 (ppi), încă departe de modelele de top, dar nu neapărat o prioritate pentru un smartphone consacrat aplicaţiilor şi modului de lucru business.

Canadienii au echipat noul terminal cu o arhitectură hardware bazată pe procesor Snapdragon dual-core 1.7GHz, cu memorie RAM de 2GB.

Z30 suportă conectivitate 4G/LTE, WiFi, Bluetooth 4.0, dar modul wireless NFC, ceea ce îl face “la zi” pe partea conectărilor.

Camera foto a rămas la rezoluţia de 8MP, cu o deschidere a diafragmei f/2.2, cu filmare video FullHD 1080p.

De asemenea, Z30 se mândreşte şi cu eticheta de primul BB cu v 10.2 a sistemului de operare proprietar, între noutăţile aduse de up-date fiind în zona Priority Hub, suport WiFi Direct, alarme multiple, preview de mesaje etc.

Legat de messenger, se zvoneşte disponibilitatea serviciului de mesagerie instant (Blackberry Messenger) pe Android începând de vineri iar pentru iOS de sâmbătă, 21 septembrie.

Informaţii legate de preţuri, în orele următoare, în funcţie şi de pieţe sau operatori.

Bursa a reacţionat cu o creştere de 1,6% a acţiunilor, după prezentarea noului Blackberry, într-un eveniment desfăşurat la Kuala Lumpur (Indonezia).

Up-date la BB 10.2 pentru utilizatorii de Q10 şi Z10, de la jumătate lunii octombrie, anunţă gsm-arena.com.

În ceea ce priveşte cota de piaţă, IDC estimează ca firma canadiană va încheia anul cu 2,7% din piaţa smartphone. Phone.

 

 

 

 

 

 

 

 

×