x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Canon 60D şi devii altcineva.

Canon 60D şi devii altcineva.

de Alexandru Radescu    |    27 Mai 2011   •   21:00
Canon 60D şi devii altcineva.

Se prea poate ca testarea unei camere foto DSLR precum Canon 60D sa fie momentul decis al trecerii de la superzoom la primul nivel al modelelor profesioniste. Sau doar o promisiune in barba pentru ca pretul atarna ca o ghiulea de glezna portofelului.

Sigur, nu camera foto face pe om, ci fotografiile pe care le poti scoa­­te dintr-o camera foto. Dar un mo­­del “profi' precum DSLR-ul Ca­non 60D are marele avantaj ca si in ma­na unui amator (precum sub­sem­natul), devine un obiect docil, cu functii si meniu destul de intuitiv in­cat sa nu mai vrei sa te mai intorci vreodata la compactul care te-a slu­jit cu devotamanent. Dar care ti-a aratat ca are niste limite pe care nu mai poti sa le fortezi. Sigur ca un com­pact prezinta avantajul echipamentului usor de purtat in ruccsac, avan­tajul pretului, in plus se poate lau­da deja cu filmare HD si o mul­ti­me de functii disponibile candva doar prin intermediul modelelor pro­fe­sioniste. Dar numai pentru ca­te­va din aceste aspecte un DSLR precum si acest Canon 60D poate primi “bile negre': schimbatul obiecti­ve­lor, in functie de subiect, sau pretul. De­ta­liu la care EOS 60D (fara obiectiv) poate fi achizitionat la un pret es­ti­mativ de 5.000 de lei.

Revenind totusi la dotarile acestei camere foto DSLR, gasim un senzor de 18MP CMOS si posibilitati de a filma la o rezolutie 1920x1080p HD (30, 25 si 24fps) sau filmare 720p la 60 si 50 cadre pe secunda, cu control manual. De mare ajutor este si ecranul rabatabil LCD de 7.7cm (3 inci), fie ca e vorba de unghiuri dificile, de fotografiere la nivelul solului. Gama de viteze ISO 100-6400 poate fi extinsa pana la 12800, pentru a asi­gura imagini de calitate cu zgomot minim, in conditii de iluminare sca­zuta. Sistemul de autofocalizare in 9 punte s-a dovedit ideal fo­to­gra­fi­i­lor sa creeze o profunzime de camp redusa la realizarea de portrete.

60D mai iese in evidenta si cu teh­nologia Digic 4 care proceseaza ra­pid imaginile capturate de senzo­rul CMOS, oferind o reproducere cal­da a culorilor (specific deja ca­me­re­lor Canon), dar si o viteza de captura marita. Pentru a nu mai pierde timpul scal­dand imaginile in tot felul de sof­turi descarcate in computer, camera ne ofera o serie de filtre precum Soft Focus, Toy Camera Effect sau Miniature Effect.

×
Subiecte în articol: tehnică