x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Cele mai populare smartphone-uri high end din România

Cele mai populare smartphone-uri high end din România

de IncomeMagazine    |    16 Noi 2012   •   09:18
Cele mai populare smartphone-uri high end din România

Vânzările celor mai inteligente dintre telefoanele existente în România sunt dominate de brandurile asiatice, fapt care arată că şi în acest domeniu ţara noastră se înscrie în trendul global.

Nokia încă se menţine pe o poziţie onorabilă pe piaţa de mobile high end, graţie noilor telefoane din seria Lumia. Totuşi, faţă de gloria de odinioară, vânzările în volum pe segmentul în cauză au scăzut drastic, Lumia reuşind să convingă doar clientela paseistă, ataşată de marca finlandeză. iPhone este un alt bestseller occidental, care la noi e mai degrabă o vedetă despre care ne place să citim. Brandul n-a apucat să convingă prea multă clientelă bogată din România, motiv pentru care la unii operatori acesta nu figurează în listele cu cele mai vândute high end smartphone-uri. Spre exemplu, la Cosmote, operatorul care oferă cel mai mic preţ pentru modelul de iPhone cel mai „accesibil” de pe piaţă (iPhone 4 16GB), marca nu a reuşit să se impună în topul celor mai vândute smartphone-uri.

Totuşi, operatorul cu cel mai mare număr de clienţi din ţară, Orange, susţine că vânzările de telefoane inteligente din categoria high end se împart între Apple, HTC şi Samsung.

ENTRY LEVEL

Cosmote:

Cele mai căutate modele de smartphone-uri entry level sunt Samsung Galaxy Mini2, LG Optimus L3, Nokia 500, Motorola Defy Mini şi Samsung Galaxy Y Dual SIM, potrivit operatorului Cosmote.

Orange:

Reprezentanţii Orange au declarat pentru Income Magazine că au remarcat o creştere foarte mare pe brandul Orange, o revenire în forţă pentru Alcatel, precum şi o consolidare pentru Nokia.

Citeste AICI intregul top


Citeste si
Cele mai vândute telefoane inteligente la nivel mondial
Apple începe producţia la iPhone 5S
Se lanseaza Kindle Fire HD



 

×