x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Celularul cu o baterie pe 15 ani!

Celularul cu o baterie pe 15 ani!

de Alexandru Radescu    |    22 Ian 2012   •   12:24
Celularul cu o baterie pe 15 ani!

Bateria ramane in continuare cap de lista intr-un clasament al “problemelor de rezolvat' pentru industria GSM. Mai ales cand vine vorba de un terminal care trebuie sa reziste aplicatiilor de tot felul. Pe de alta parte, chiar si in lumea interconetarii de azi, sunt multe persoane, de pe tot globul, care folosesc un telefon mobil pentru ocazionale si clasice convorbiri.

SpareOne este un celular care incearca sa impace (partial) cele doua aspecte: bateria in stand-by tine 15 ani (promite producatorul american) iar proiectarea sa vizeaza nevoile simple ale comunicatiilor mobile. Foloseste o simpla baterie AA, pachetul continand un model Energizer Ultimate Lithium, timpul de vorbire fiind de pana la 10 ore.

Functioneaza in retele GSM 850/1900 MHz sau 900/1800 MHz. Va fi disponibil comercial din luna februarie, la 50 de dolari, pret pentru piata americana.

Totusi, nu este primul terminal care functioneaza cu baterie AA, noteaza cellular-news.com. Motorola a lansat in 1994 modelul “Personal Phone' care functiona cu 4 baterii AA. La fel ca in cazul Motorola si cei de la SpareOne folosesc in campania de marketing mesajul: “mobilul de rezerva pentru situatii de urgenta'.

×