x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget CES 2014. WebOS are un viitor graţie Smart TV-urilor LG

CES 2014. WebOS are un viitor graţie Smart TV-urilor LG

de Alexandru Radescu    |    08 Ian 2014   •   19:41
CES 2014. WebOS are un viitor graţie Smart TV-urilor LG
Sursa foto: PHOTO BY HJK

Pe lângă „uriaşele” televizoare cu ecran curbat (105 inci/266cm) şi o suită de accesorii inteligente, LG atrage atenţia la CES şi cu noua platformă destinată televizoarelor Smart. Vorbim de celebrul WebOS, software-ul cumpărat de la HP, dezvoltat iniţial de Palm. Prima utilizare a televizorului cu webOS va fi intermediată de un personaj animat, pe nume „BeanBird”, care apare pe ecran şi va ghida utilizatorul prin procesul de iniţiere. WebOS poate să recunoască instantaneu conectarea şi tipul unui dispozitiv nou, aducând pe ecran meniul cu opţiunile relevante disponibile utilizatorului.

Caracteristici WebOS pe Smart Tv

Noul „Launcher” (programul de lansare), un meniu cu derulare de la stânga la dreapta, aflat în partea inferioară a ecranului, este una dintre cele mai dinstinctive funcţii ale webOS. Launcher-ul face posibilă comutarea între teledifuziune, conţinut specific televizorului smart şi media stocată pe dispozitive externe, fără a necesita o revenire la ecranul Home. Îi permite utilizatorului să ultilizeze simultan mai multe programe: să urmărească o emisiune, să se joace, să caute pe internet sau să descarce alt conţinut. Mai mult, Live Menu, care poate rămâne deschis în timpul vizionării, păstrează la îndemână căutările, recomandările şi opţiunile de canale.

De asemenea, webOS LG oferă acces la colecţia de aplicaţii a magazinului LG.

Potrivit producătorul coreean, platforma webOS urmează să fie implementată într-un procent mai mare de 70% din totalul televizoarelor smart produse de LG în 2014. De asemenea, la standul din cadrul CES, platform WebOS este instalată pe televizorul 4K Ultra HD, dar şi pe alte modele noi ale liniei Home Entertainment LG. 

×
Subiecte în articol: webOS pe Smart Tv LG