x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget CES 2014. Xperia Z1 Compact, super-smartphone cu cameră foto de 20MP

CES 2014. Xperia Z1 Compact, super-smartphone cu cameră foto de 20MP

de Alexandru Radescu    |    07 Ian 2014   •   19:18
 CES 2014. Xperia Z1 Compact, super-smartphone cu cameră foto de 20MP

Sony Mobile deschide seria lansărilor de la expoziţia de electronice din Las Vegas (Consumer Electronics Show) cu un super-smartphone care mai taie „o felie” din piaţa camerelor foto: Xperia Z1 Compact. Noul terminal vine cu o cameră foto de 20,7 MP, senzor de imagine 1/2.3 CMOS Exmor RS, lentile „G Lens” şi motorul de procesare a imaginilor Bionz (pentru gadget-uri mobile), zoom 3x.

Cu Z1 Compact, Sony aduce din nou pe piaţă un terminal care să stea cuminte în buzunar: display de 4,3 inci, TFT. Se bazează pe un procesor quad-core Qualcomm Snapdragon 800 de 2.2 GHz şi tehnologie 4G LTE. Memoria internă este de 16GB, la care se adaugă un card microSD, în timp ce memoria RAM este de 2GB. Xperia Z1 Compact include şi o baterie 2300 mAh. Evident, platformă Android OS, v4.3 (Jelly Bean).

Pentru cei care au folosit un alt sistem de operare, Xperia Transfer Mobile este o funcţie care asigură o sincronizare între telefoane – tot conţinutul şi contactele de pe un alt telefon vor fi transferate rapid pe noul telefon.

De asemenea, Z1 Compact este un smartphone rezistent la apă şi la praf (certificare IP55 & IP58). Prevăzut cu buton dedicat pentru camera foto, se pot face fotografii şi filme sub apă. Un nou detaliu de design este Glove Mode care le permite utilizatorilor să îşi folosească telefonul cu mănuşi în mâini.

În ceea ce priveşte disponibilitatea comercială, va intra în Europa din luna februarie, la un preţ estimativ de 530 euro.

×