x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Cum să-ți alegi telefonul potrivit în funcție de pasiuni și personalitate

Cum să-ți alegi telefonul potrivit în funcție de pasiuni și personalitate

06 Iun 2023   •   15:09
Cum să-ți alegi telefonul potrivit în funcție de pasiuni și personalitate

​​​​​​​Te-ai întrebat vreodată cum să-ți alegi telefonul care să se potrivească nu doar nevoilor tale, ci și personalității și pasiunilor tale? Iată care sunt criteriile pentru selectarea celor mai bune modele de smartphone, după specificații tehnice, design și ergonomie, echilibru între bugetul disponibil și prețul afișat.  

Evaluează specificațiile tehnice ale telefonului în funcție de prioritățile de utilizare

Identifică interesele și prioritățile personale ca să știi ce telefon mobil ți se potrivește. Fie că ești pasionat de fotografie, gaming, streaming video sau ai nevoie de un smartphone pentru a-ți gestiona activitatea profesională, aceste aspecte vor determina ce specificații tehnice să cauți într-un telefon. Performanța și viteza de procesare sunt aspecte importante ale specificațiilor tehnice. Dacă interesele tale implică aplicații și jocuri care necesită o putere mare de procesare, este esențial să optezi pentru un telefon cu un procesor puternic și o cantitate suficientă de memorie RAM. Calitatea camerei foto și video este un alt aspect esențial dacă ești pasionat de fotografie sau vlogging. Atenționează la rezoluția senzorilor, deschiderea diafragmei, funcții precum stabilizarea optică a imaginii și posibilitatea de a înregistra video la rezoluții înalte. Autonomia bateriei este un aspect important de luat în considerare în funcție de modul în care folosești telefonul. Dacă petreci mult timp în afara casei sau folosești intens telefonul, optează pentru un model cu o baterie de capacitate mare și tehnologii de încărcare rapidă. Designul telefonului și caracteristicile ergonomice trebuie de asemenea să fie în concordanță cu personalitatea ta și cu preferințele estetice.

Bugetul disponibil și prețul telefonului: cum să găsești echilibrul perfect

Primul pas în a găsi echilibrul perfect între preț și calitate este să stabilești bugetul disponibil pentru achiziția unui telefon nou. Odată ce ai decis suma alocată acestei achiziții, analizează cu atenție raportul calitate-preț la diferite modele de smartphone. Identifică gamele de produse cu specificații tehnice și caracteristici importante pentru tine, la un preț rezonabil, în funcție de bugetul tău. După ce ai identificat câteva modele care oferă un raport calitate-preț bun, compară-le între ele pentru a vedea care dintre ele se potrivește cel mai bine cu nevoile și interesele tale. Ai în vedere durata de viață a bateriei, calitatea camerei foto, performanța procesorului și alți factori care pot influența experiența de utilizare. Nu uita că durabilitatea și fiabilitatea unui smartphone trebuie evaluate în funcție de obiceiurile de utilizare.

Alege cele mai convenabile modalități de plată pentru achiziționarea telefonului preferat. Beneficiezi de rate fără dobândă* la telefoane cu cardul de cumpărături în rețeaua de magazine partenere CardAvantaj, atât în locații fizice, cât și în magazine online. Urmărește perioadele de reduceri și promoțiile disponibile pentru modelul de smartphone pe care vrei să-l achiziționezi. Astfel te vei bucura de un telefon care să se potrivească nevoilor și intereselor tale, fără a cheltui mai mult decât este necesar.

*Dobânda zero se aplică dacă se achită lunar suma totală de plată, astfel cum este evidențiată în extrasul de cont emis de către Bancă. Pentru o limită de credit de 5.367 lei, dobânda fixă este de 28%/an, rata lunară de plată este de 512,57 lei, iar dobânda anuală efectivă (DAE) este de 38,94%, fiind calculată pentru suma menţionată mai sus retrasă în întregime în prima zi de la un ATM Credit Europe Bank (România) S.A. şi rambursată în 12 rate lunare egale. Valoarea totală plătibilă este de 6.307,27 lei incluzând dobânda, comisionul anual de administrare cont curent de card în valoare de 49 lei şi costul de utilizare a mijlocului de plată în valoare de 107,69 lei.

 

 

 

×