x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Coşul de cumpărături Google la jumătatea anului: 16 companii!

Coşul de cumpărături Google la jumătatea anului: 16 companii!

de Alexandru Radescu    |    26 Iul 2013   •   17:25
 Coşul de cumpărături Google la jumătatea anului: 16 companii!
Sursa foto: Harta Waze

La jumătatea anului, coşul de cumpărături al gigantului Google arată impresionant: 16 companii, pentru care “stăpânul Internetului” a scos din buzunare peste 1,3 miliarde de dolari, potrivit news.cnet.com.

Vedeta sesiunii de cumpărături este firma israeliană Waze Mobile, dezvoltatorea unei aplicaţii mobile de navigaţie GPS. Softul Waze (pentru smartphone) furnizează informaţii în timp real din trafic, bazându-se pe comunităţile de utilizatori. Costul acestei achiziţii de lux se ridică la suma de 996 de milioane de dolari. A fost o adevărată bătălie în trei pentru a pune mâna pe această aplicaţie, Google plusând în faţa Facebook şi Apple.

Cum funcţionează? 

Aplicaţia Waze trimite în mod automat valorile de trafic (viteza medie pe segmente de drum) şi aceasta este primită automat de toţi utilizatorii Waze, evidenţiindu-se pe hartă zonele cu probleme, iar aplicaţia te redirecţionează pentru a evita ambuteiajele. Un utilizator poate să raporteze ambuteiaje în trafic, precum şi alte pericole din trafic, inclusiv acolo unde se află Poliţia (radare, de exemplu).

Waze se integrează şi cu reţelele de socializare Facebook, Foursquare , Twitter (există şi o pagină dedicată pe Facebook comunităţii Waze din România). Waze rulează pe Android, iPhone, Windows Mobile, Symbian si chiar pe BlackBerry.

Aplicaţia se descarcă gratuit, costurile fiind legate doar de traficul de internet realizat de utilizator.

 

 

 

 

 

 

 

×