x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Directorul Yahoo, concediat prin telefon

Directorul Yahoo, concediat prin telefon

07 Sep 2011   •   12:02
Directorul Yahoo, concediat prin telefon

Directorul general al Yahoo, Carol Bartz, a fost concediata prin telefon de presedintele consiliului de administratie al companiei, Roy Bostock, dupa un mandat de doi ani si jumatate marcat de stagnarea actiunilor si de distantarea de partenerul din China, Alibaba, transmite Reuters.

Directorul financiar, Tim Morse, va prelua interimar functia de director general.

Compania va cauta un nou lider, care trebuie sa conduca o lupta grea pe piata publicitatii online si continutului cu rivali de talia Google si Facebook.

Actiunile Yahoo au urcat cu 6% in sesiunea de tranzactionare de seara la New York. Valoarea actiunilor este usor mai ridicata decat la inceputul mandatului lui Bartz, in ianuarie 2009.

"Imi pare foarte rau sa va anunt ca tocmai am fost concediata prin telefon de catre presedintele consiliului de administratie al Yahoo. A fost o placere sa lucrez cu voi toti si va doresc toate cele bune de acum inainte", scrie Bartz intr-un scurt mesaj email trimis angajatilor, citat de Reuters.

Unii analisti au aratat ca plecarea lui Bartz semnaleaza ca compania a ramas fara optiuni, dupa ce nu a reusit sa-si asigure o pozitie dominanta pe piata advertisingului si continutului online si a fost nevoita sa cedeze operatiunile pe cautare catre Microsoft in cadrul unui parteneriat.

Acordul, conform caruia Microsoft se ocupa de cautari pentru Yahoo si pastreaza o parte din veniturile din publicitate, pare sa favorizeze gigantul software.

Valoarea de piata a Google este de 170 miliarde de dolari, de peste zece ori mai mare decat Yahoo, care are o capitalizare de circa 16 miliarde de dolari.

O sursa apropiata companiei a declarat ca decizia de a o concedia pe Bartz a fost votata in unanimitate de cei opt membri independenti din Consiliul de Administratie.

×
Subiecte în articol: google yahoo! carol bartz