x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget DreamHack Eizo Open, show-ul gamerilor vine la Bucuresti!

DreamHack Eizo Open, show-ul gamerilor vine la Bucuresti!

de Alexandru Radescu    |    25 Sep 2012   •   16:28

In perioada 20 – 21 octombrie, Bucurestiul va gazdui ultima etapa din calendarul de anul acesta al DreamHack Eizo Open, un turneu de referinta pentru sportul electronic mondial. Evenimentul din Capitala este unul decisiv pentru cei mai importanti gameri ai lumii, in vederea calificarii la marea finala DreamHack Winter din noiembrie, din Suedia ( 22 – 25 noiembrie).

La turneul bucurestean, care se va desfasura la TurboHalle (fosta uzina Turbomecanica), pe o suprafata de 3.500 de mp, vor veni peste 150 dintre cei mai buni jucatori de Counter-Strike 1.6, StarCraft 2 si League of Legends.

'Favorit la acest turneu din partea tarii noastre este Silviu “NightEnd' Lazar, cunoscut pentru clasarea pe locul intai la numeroase competitii internationale. El este cel care a dus Romania pe podium la DreamHack Winter 2011, ocupand un incredibil loc 3. Insa cei care domina clasamentele mondiale de StarCraft 2 sunt jucatorii din Coreea de Sud', a declarat Silviu Stroie, presedintele Professional Gamers League (PGL), organizatorul evenimentului.

Gamerii isi vor disputa premii in valoare totala de peste 30.000 de euro, dar si participarea directa sau castigarea de puncte pentru accederea la marea finala a turneului.

Participantii la DreamHack Bucuresti vor sosi din peste 25 de tari, printre care se numara Austria, Belgia, Brazilia, Bulgaria, Coreea de Sud, Danemarca, Finlanda, Franta, Germania, Kazahstan, Macedonia, Olanda, Polonia, Rusia, Serbia, Slovenia, Spania, Suedia, Ucraina.

21 de televiziuni de pe 3 continete vor transmite evenimentul.

Pretul biletului pentru o zi de acces la eveniment este de 30 de lei, iar pentru doua zile – 45 de lei.

×