x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Fără tarife de roaming, în UE, din 2015

Fără tarife de roaming, în UE, din 2015

de Alexandru Radescu    |    18 Mar 2014   •   18:53
Fără tarife de roaming, în UE, din 2015

Apelurile, mesajele scrise (SMS) şi traficul de date în roaming ar putea să nu mai fie taxate suplimentar în Uniunea Europeană începând cu anul 2015. Propunerea a fost votată astăzi de Comisia pentru Industrie, Cercetare şi Energie (ITRE) a Parlamentului European. Deputaţii europeni vor vota acordul final în sesiunea plenară din luna aprilie.  

“Am votat astăzi unul dintre cele mai ambiţioase proiecte europene în domeniul telecomunicațiilor. Tarifele ridicate de roaming vor deveni istorie cel mai târziu la 15 decembrie 2015. Sper ca statele membre să îşi dea acordul. Este un pas important în vederea creării unei adevărate pieţe unice a telecomunicaţiilor”, a declarat vicepreşedintele Grupului PPE, Marian-Jean Marinescu.

Pe lângă eliminarea tarifelor de roaming, sunt introduse şi măsuri legate de standardele folosite în comunicaţiile mobile. Ele vor permite implementarea la scară largă a standardelor 4G și 5G în UE.

Conform Eurostat, 94% dintre europeni îşi limitează serviciile de trafic date atunci când călătoresc în străinătate şi 47% spun că nu folosesc internetul pe mobil în alte ţări UE. Mai mult, numai una din zece persoane foloseşte emailul la fel ca în ţară, în vreme ce peste un sfert îşi închid telefoanele mobile când călătoresc în spaţiul comunitar. 




×