x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Garmin street pilot c580

Garmin street pilot c580

29 Iun 2007   •   00:00

Cel mai nou GPS cu telefon

Se pare că piaţa a inceput să fie inundată de sisteme de navigare prin GPS, ceea ce nu poate insemna că dispozitivele de poziţionare globală au devenit foarte populare sau că lumea işi pierde simţul orientării.

FUNCŢII. Chiar dacă principala lui misiune este să te indrume, Garmin C580 poate fi folosit şi ca telefon, putăndu-ţi transfera intreaga agendă folosind portul USB, şi oferă chiar conectivitate Bluetooth, pentru a nu sta cu CPS-ul la ureche in timp ce conduci. Pentru melomani, Garmin a inclus şi un MP3 Player, iar pentru cei care trăiesc in cartiere rău famate, dispozitivul dispune de tehnologia anti-furt "Garmin Lock", care va dezactiva unitatea sau va bloca unitatea pe o locaţie predeterminată, acesta deblocăndu-se numai in cazul in care persoana care il deţine va merge in acea locaţie. Util... dacă te cheamă James Bond.

DOTĂRI. Gadgetul are un display touchscreen, anti-reflexie, cu dimensiunile de 7,2 x 5,4 cm şi o rezoluţie de 320 x 240 pixeli pe care poţi afişa fie poze, fie clipuri video direct de pe cardul SD.

DIMENSIUNI. Dispozitivul măsoară 11,3 x 8,2 x 5,6 cm şi căntăreşte 255 de grame, nefiind prea potrivit pentru a fi folosit ca telefonul de zi cu zi decăt in cazul in care probabil vrei să iţi tonifici musculatura in timp ce menţii o convorbire lungă, interurbană cu soacra.

AUTONOMIE. Streetpilot-ul este capabil să reziste opt ore fără să aibă nevoie de reincărcare, dar, avănd in vedere că este făcut să iţi croiască dumul cu maşina, şi nu pe jos, probabil nu este foarte important.

Senzori de mişcare pentru Nokia

Compania finlandeză Nokia se pare că a găsit o soluţie cel puţin inedită pentru a elimina limitările tastelor numerice şi a ecranelor touchscreen, căteodată mult prea mici pentru a face mai mult de un singur lucru. In timp ce ecranele touchscreen dau posibilitatea eliminării sau ascunderii tastelor, senzorii de mişcare pot detecta mişcarea telefonului, astfel că, scuturănd telefonul, poţi iniţia un telefon acasă sau rotindu-l te poţi conecta instantaneu la internet. Bineinţeles, această tehnologie nu işi doreşte inlocuirea tastelor sau a ecranelor, fiind privită ca o completare a acestora.
Site: http://www.reuters.com/

News

IRIVER LIFE UNIT. Chiar dacă nu este un lucru foarte cunoscut, compania coreeană iRiver este extrem de creativă, şi asta se poate vedea cu claritate din pozele lansate pe site-ul lor. Gadgetul denumit iRiver LIFE UNIT sau UNIT2 este o soluţie completă media pentru sufrageria ta. Media center-ul imbină sunetul hifi cu DVD player, TV tuner, acces WiFi şi un display detaşabil, care este de fapt un media player portabil in sine, dotat cu slot de card SD, toate acestea fiind controlate cu ajutorul unei telecomenzi pliabile, dotată la răndul ei cu tastatură QWERTY. Designul LIFE UNIT-ului este cu adevărat demn pănă şi de aprecierile celor de la Apple, finisajele şi formele fiind perfect completate de sistemul de ascundere automată a ecranului.

Site: http://www.iriver.co.kr/

SAMSUNG YP-U3. Cel mai nou player portabil de la Samsung, U3, este un drive USB cu conector glisant, ce poate fi folosit atăt ca mediu de stocare a datelor, căt şi ca player audio veritabil, cu funcţie de radio FM cu RDSÂ (Radio Data System) sau chiar ca reportofon, in cazul in care doreşti să inregistrezi tot ce faci luna respectivă pe spaţiile de stocare de 1, 2 sau 4 giga. Playerul este de mărimea unui pachet de gumă şi dispune de ecran OLED cu patru linii se afişare, taste senzitive şi un acumulator cu o autonomie de 15 ore. Preţul variază: 79 $ pentru varianta de 1 giga, 99 $ pentru cea de 2 giga şi respectiv 149 $ pentru varianta de 4 giga.

Site: http://www.samsung.com/

×
Subiecte în articol: auto gadget