x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Germanos aşteaptă profit pe 2011

Germanos aşteaptă profit pe 2011

17 Noi 2011   •   14:43

Retailerul de telecom si electronice, Germanos Romania, va incheia acest an pe profit, dupa ce intre anii 2007-2010 a inregistrat pierderi, a declarat joi directorul diviziei Retail, Aris Karousos.

"Criza financiara si-a pus amprenta asupra evolutiei cifrelor financiare ale Germanos. Anul 2011 a fost cel mai bun pentru activitatea companiei din 2008 incoace. Vom incheia pe profit acest an", a spus Karousos intr-o conferinta, evitand sa avanseze si o cifra.

Potrivit datelor de la Registrul Comertului, afacerile Germanos Telecom Romania au scazut cu 20,3% in 2010, la 368,96 milioane de lei, iar pierderile au urcat cu 146,1%, la 25,1 milioane de lei.

Directorul comercial al Cosmote Romania, Panos Makris, a afirmat ca afacerile Germanos sunt in crestere, pe fondul accelerarii vanzarilor de telefoane inteligente (smartphone).

"In partea a doua a acestui an, vanzarile de telefoane inteligente au crescut puternic pentru ca producatorii au redus preturile, devenind astfel mai accesibile pentru un numar mai mare de clienti. De asemenea, au crescut vanzarile de accesorii pentru telefoane", a spus Makris.

Grupul elen Germanos a intrat pe piata romaneasca in urma cu 15 ani, in octombrie 1996, odata cu deschiderea unui magazin pentru comercializarea bateriilor.


In prima parte a anului 2006, grupul elen de telefonie mobila Cosmote a achizitionat pachetul majoritar de actiuni al Germanos si operatiunile din Grecia, Romania, Bulgaria si Macedonia.

La sfarsitul lunii septembrie, Germanos avea peste 220 de magazine la nivel national.

×
Subiecte în articol: cosmote germanos retail telecom