x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Huawei lansează pe piaţa din România smartphone şi tabletă cu Android

Huawei lansează pe piaţa din România smartphone şi tabletă cu Android

de Alexandru Radescu    |    27 Oct 2011   •   17:05
Huawei lansează pe piaţa din România smartphone şi tabletă cu Android

Compania chineza Huawei, producatoare de echipamente de telecomunicatii si terminale pentru clienti individuali, va lansa si pe piata din Romania, pana la Craciun, o serie de modele smartphone, precum si un tablet PC, toate dispozitivele fiind echipate cu platforma software Android.

Printre produsele care urmeaza a fi lansate, sub brand propriu, sunt telefoanele smartphone Vision si Honor, precum si tableta Media Tab. Preturile pentru celulare variaza intre 300-350 de euro iar tableta va costa pana in 400 de euro.

Vision ruleaza pe Android 2.3 Gingerbread si are un procesor Snapdragon la 1GHz si 512 MB RAM. Rezolutia camerei foto este de 5MP iar inregistrarile video sunt la 720p iar ecranul tactil este de 3,7 inci. Functioneaza in retea HSDPA, dar asigura si conectivitate WiFi 802.11 b/g/n.

Modelul Honor ruleaza pe Android 2.3.5, ecranul are o diagonala de 4 inci iar bateria este de 1900 mAh, ceea ce ar trebui sa asigure o utilizare a terminalului mai lunga decat media de pe piata. Vine cu un procesor la 1,4Mhz, functioneaza in retea HSDPA, asigura si conectivitate Wi-Fi 802.11 b/g/n. Camera foto are o rezolutie de 8MP, capacitatea interna de stocare este de 4GB, dar vine si cu card microSD.

Tablet PC-ul MediaPad este echipat cu SO Android 3.2 Honeycomb si procesor dual core Qualcomm. Are o grosime de 10,5mm si cantareste 390 de grame. Functioneaza si cu SIM, in retea HSDPA, dar asigura si conexiune WiFi. Diagonala este de 7 inci, la o rezolutie de 800 x 1280 pixeli.

Potrivit reprezentantilor companiei, in prezent cota pe piata locala, la telefoane mobile, este de 6% si spera sa se dubleze de la an la an. In 2010, veniturile filialei locale au fost de 68 de milioane de euro. Compania vrea ca pana in 2016 sa ajunga in top 3 producatori de telefoane mobile, atat pe piata locala, cat si la nivel mondial.

×