x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget În smartphone-uri cu ecran curbat să ne duelăm!

În smartphone-uri cu ecran curbat să ne duelăm!

de Alexandru Radescu    |    07 Oct 2013   •   15:29
 În smartphone-uri cu ecran curbat să ne duelăm!

La cea mai recentă ediţie IFA-Berlin (cea mai mare expoziţie de electronice şi electrocasnice din lume), giganţi precum LG, Sony, Samsung au expus şi modelele de televizoare curbate, fie cu panel OLED, fie cu LCD/LED. Le-am pipăit, le-am fotografiat, ne-am “minunat” de dimensiunea preţurilor.

Stă acum să înceapă “bătălia” pe smartphone-uri cu ecran curbat. Pe fondul "iminentei" prezentări din partea Samsung a modelului  Galaxy Note 3 Active  (o "chestiune de zile"), rivalii de la LG anunţă azi că au demarat producţia de masă de ecrane OLED curbate (foto) pentru smartphone-uri.

Surse citate de gsm-arena.com spun că până la sfârşitul lunii, LG va lansa pe piaţă seria Z, cu ecran curbat şi FullHD. Grosimea este de 0,44mm şi ar fi vorba de straturi de plastic şi nu sticlă. Cântăreşte 7.2g pentru o diagonală de 6 inci.

Evident, următorul pas va fi ecranul curbat pentru tablete iar firmele de cercetare de piaţă s-au grăbit să furnizeze studiile pe acest nou segment de business. Se estimează că industria ecranelor curbate va reprezenta un business de 1,5 miliarde de dolari în 2016 şi va creşte până la 10 miliarde dolari în 2019.

Totuşi, dacă experienţa vizuală la un televizor curbat de 55 inci sau mai mare este una cel puţin interesantă, rămâne de văzut cum ne vom descurca pe un display mult mai mic (precum cel de smartphone), cu ce huse îl vom proteja sau...cum ne va sta în buzunar.

 

 

 

 

 

 

 

×