x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Industria jocurilor video îşi consolidează prezenţa în România

Industria jocurilor video îşi consolidează prezenţa în România

de Alexandru Radescu    |    11 Noi 2013   •   20:12
 Industria jocurilor video îşi consolidează prezenţa în România

Gigantul Electronic Arts, una dintre cele mai mari companii din industria jocurilor video, a închiriat 11.700 metri pătraţi din a doua clădire din complexul de birouri AFI Park, respectiv 95% din imobil. Valoarea contractului, încheiat pe o perioadă de şapte ani, este de 2,1 milioane de euro pe an, a anunţat dezvoltatorul, AFI Europe, citat de Mediafax.

Electronic Arts este prezentă în România, din 2005, cu divizia de jocuri pentru telefoane mobile EA Mobile.

Complexul este construit lângă centrul comercial AFI Palace Cotroceni, de pe Bulevardul Vasile Milea (Bucureşti). AFI Park va cuprinde cinci clădiri de birouri, până în prezent fiind finalizată primul imobil, închiriat integral. A doua clădire, de 12.200 metri pătraţi, va fi finalizată în al doilea trimestru din 2014. 

Alte studiouri de gaming

Alte mari nume din industria jocurilor video, cu prezenţe în România, sunt Ubisoft şi Gameloft, diviziile locale fiind implicate în dezvoltare cât şi în portare pe diferite platforme (smartphone, tablete), inclusiv testare. Studiourile celor companii amintite au fost dezvoltate atât în Bucureşti, cât ţi în provincie (Craiova, Cluj).

În ceea ce priveşte numărul de angajaţi, ultimele statistici publicate indicau peste 800 de persoane la Ubisoft, respectiv 950 de angajaţi la Gameloft. Din parte EA, ultimele cifre indicau peste 300 de angajaţi.

Bucureşti-capitala jocurilor video

În perioada 1-3 noiembrie, Bucureştiul a găzduit Campionatul Mondial de Sport Electronic, un eveniment în premieră desfăşurat în afara Coreei de Sud. La IeFS 2013 au participat peste 200 de jucători profesionişti şi delegaţi ai federaţiilor de sport electronic din 51 de ţări, evenimentul fiind găzduit de Sala Polivalentă.

Ţara noastră a concurat cu o echipă formată din 10 băieţi (cinci la League of Legends – LOL şi cinci la Alliance of Variant Arms – A.V.A.) şi două fete, care au jucat la disciplinele StarCraft 2 şi Tekken Tag Tournament 2. Din păcate, niciun gamer român nu s-a calificat în finale.

 

 

 

×