x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Info

Info

de Jurnalul National    |    30 Aug 2007   •   00:00
POLIŢIE. Potrivit autorităţilor de la Beijing, ofiţeri virtuali de poliţie vor patrula in curănd pe site-urile chinezeşti pentru a-i avertiza pe internauţi că sunt monitorizaţi. Imaginea "Poliţiei internetului din Beijing" va apărea la fiecare 30 de minute pe ecranele computerelor de pe 13 portaluri importante din capitala Chinei, incepănd de sămbătă. Poliţiştii vor căuta activităţile de pe internet care incită la secesiune, promovează superstiţia, jocurile de noroc, frauda sau pornografia.


REZULTATE COSMOTE. Operatorul Cosmote Romănia a obţinut in primul semestru venituri de 63,6 milioane de euro, in creştere cu 354% faţă de prima jumătate a anului 2006, iar pierderile s-au redus cu 54%, la 20,7 milioane de euro, pe fondul creşterii numărului de clienţi. In perioada aprilie-iunie, filiala locală a consemnat pierderi de două milioane de euro, faţă de 25,8 milioane de euro in intervalul similar al anului 2006. Compania a inregistrat aproape 1 milion de noi utilizatori in prima jumătate a anului 2007 şi a ajuns la 2,22 milioane de clienţi la finele lunii iunie (o cotă de piaţă de 11%). Operatorul a străns 357.442 de noi clienţi in al doilea trimestru. La nivelul intregului grup s-au inregistrat in primul semestru cheltuieli de capital de 219 milioane de euro, din care 84 milioane de euro la subsidiara din Romănia. Venitul mediu pe utilizator (ARPU) a atins 6,2 euro la finele primului semestru, cu 0,8 euro mai mult faţă de iunie 2006. Reţeaua Germanos a contribuit cu peste 65% la numărul de clienţi atraşi in al doilea trimestru. (Alexandru Rădescu)


JOC RETRAS. După căteva săptămăni de cănd a fost lansat, jocul chinezesc "Războinicul incoruptibil", finanţat de guvern, a fost retras. Jocul online permitea internauţilor chinezi să ii ucidă virtual pe funcţionarii corupţi. Popularitatea sa foarte mare a determinat căderea repetată a serverului, fiind necesară o updatare pentru evitarea supraincărcării. Serverul putea găzdui 600 de jucători simultan, dar in prima săptămănă, jocul a atras peste 10.000 de utilizatori.

×
Subiecte în articol: IT milioane