x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Kaspersky Security 2010

Kaspersky Security 2010

de Alexandru Radescu    |    15 Sep 2009   •   00:00

Kaspersky a lansat în România Internet Security 2010 şi Anti-Virus 2010, noua generaţie de soluţii pentru protejarea utilizatorilor individuali de ameninţările IT.



Printre noutăţile suitei de securitate se află tehnologia “Sandbox” (permite lansarea unei maşini virtuale securizate), o opţiune separată pentru jucătorii de jocuri online, precum si îmbunătăţiri la interfaţă şi la modulul HIPS (controlul aplicaţiilor).

Bazată de tehnologia Sandbox, funcţionalitatea “Safe Run” permite utilizatorilor să ruleze orice nou software într-un mediu izolat, protejând sistemul de operare de modificări periculoase. Statisticile arată că vulnerabilităţile sistemelor de operare şi ale aplicaţiilor cunoscute sunt deseori exploatate de hackeri pentru a ataca aplicaţiile care utilizează internetul. Funcţionalitatea securizează navigarea pe internet indiferent de browser-ele folosite, permiţând, în acelaşi timp, rularea altor aplicaţii. O ramă verde în jurul ferestrei aplicaţiei informează utilizatorul că este protejat.

O opţiune separată este acum disponibilă pentru jucătorii de jocuri online. Ei pot suspenda unele dintre funcţiile AV2010 şi KIS2010 care au impact asupra traficului de date şi ar putea duce la creşterea timpului de răspuns al sistemului propriu sau al serverelor de jocuri.

Serviciul de monitorizare a reputaţiei, Kaspersky Security Network, conceput iniţial pentru a oferi informaţii modulului de HIPS din versiunea anterioară a suitei de securitate, a fost semnificativ îmbunătăţit. KSN este proiectat să reducă timpul necesar pentru detecţia şi blocarea noilor tipuri de ameninţări. Când un program este rulat de un utilizator cu acces la KSN, acesta este comparat cu o listă de programe ”curate” şi cu lista de ameninţări din Sistemul de Detecţie Rapidă de pe serverele Kaspersky Lab. Ca şi în versiunea anterioară, programul primeşte un rating de securitate. Mai mult, acum KSN permite modulului HIPS să mute o aplicaţie din lista de programe “curate” în grupul de programe sigure.

 Abordarea folosită pentru KSN este reprezentativă pentru conceptul din ce în ce mai popular de securitate “in-the-cloud”, care, în acest caz, înseamnă că un fişier sau website potenţial periculos este scanat online şi nu de către computerul cu baza de date de semnături stocată local.

Kaspersky Internet Security oferă o tastatură virtuală pentru introducerea în siguranţă a numelor de utilizator şi a parolelor. Această facilitate unică protejează împotriva furtului de date confidenţiale şi împiedică captarea de imagini-ecran, asigurând o securitate sporită pentru tranzacţiile care implică date confidenţiale.

Preţurile de retail pentru KIS 2010 şi AV2010 sunt de 60$, respectiv 40$ (preţuri fără TVA).

×
Subiecte în articol: kaspersky antivirus