x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget LG LD420, TV de „mondiale”

LG LD420, TV de „mondiale”

de Alexandru Radescu    |    10 Dec 2010   •   14:26
LG LD420, TV de „mondiale”

141897-lg-full-hd-lcd-ld420.jpgUn televizor LCD, FullHD, cu diagonală de peste 100 cm poate readuce televiziunea în centrul locuinţei. Cu condiţia să nu uităm de filtrele calitative aplicate conţinutului redat.

Cât a ţinut faza grupelor la Campionatul Mon­di­al de Fotbal din Africa de Sud, primele runde de me­ciuri m-au prins la locul de muncă. O dată la doi ani, de „dragul” microbului fotbalistic, meciurile de la „europene” sau „mondiale” scurtcircuitează totul. Ediţia africană m-a absorbit şi datorită unui monstru LCD, cu diagonală de aproximativ 107 cm (42inci). Modelul LG LD420 a fost instalat în una dintre redacţiile noastre şi ne-a conectat la dimensiunea HD a transmisiilor. Nu se juca un alt fotbal, ci noi experimentam o altă „percepţie” asupra realităţii în mişcare.

Cum ar fi lumea fără acest televizor FullHD (1920x1080, Contrast dinamic de 60.000 : 1), greu de imaginat, pentru că nu mai există drum de întoarcere la „vechiul” echipament.

Partea haioasă a fost aceea că am urmărit canalele HD fără a beneficia de un abonament specific. A fost suficient să facem rost de o... sârmă, televizorul fiind echipat cu tuner-ul necesar. Avea să fie un experiment pe care l-am repetat mai târziu cu monitorul LED de la LG, M2280 Full HD cu tuner TV digital integrat.
Imagine impecabilă, dar şi sunet redat în mod ingenios. Sistemul de sunet a fost ascuns în carcasa elegantă şi apoi reglat de expertul audio Mark Levinson (10W+10W), la care se adaugă cele 5 moduri de redare: Standard/Muzică/Cinema/Sport/Jocuri. În ceea ce priveşte aspectul imaginii, televizorul oferă 8 moduri, între care 16:9/4:3/14:9/CinemaZoom/fullwide.

Pentru cei obsedaţi de posibilităţile multimedia, dar şi în concordanţă cu vremurile high-tech, modelul LD420 oferă o paletă largă de conectori, între care USB, HDMI (2), Intrare RGB, Intrare AV, ieşire căşti, Intrare audio pentru PC etc. De asemenea, oferă şi funcţia „Picture in Picture”: mai multe canale TV pot fi vizionate în acelaşi timp.

Poate fi achiţia potrivită pentru sezonul cumpărăturilor de sfârşit de an. Din click în click pe diverse magazine cu ofertă online, am constatat că poate fi achiziţionat acum la preţ de 2.400 lei.

Caseta tehnică:
Display: 42 inci
FullHD 1080p
Rata de contrast dinamic: 60.000:1
Consum redus de energie
Timp de răspuns: 5ms
Preţ: 2.400 lei

×
Subiecte în articol: tehnică lcd-uri